under-heading
Carpaccio wraps
Carpaccio wraps
Vitello tonnato van de BGE
Vitello tonnato van de BGE
Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep
Hazepeper van Frank
Hazepeper van Frank
appel gevuld met cranberry
appel gevuld met cranberry
Geweckte peren op cranberry gembersiroop
Geweckte peren op cranberr ...
Tarte tatin van peer
Tarte tatin van peer

Alle jaren heb ik voor jullie een voorstel KERST MENU gemaakt. Het wordt ieder jaar steeds moeilijker, je wil nl niet in de herhaling vallen.

Het is me weer gelukt, dit jaar zijn de gerechten niet zo moeilijk en kan je heel veel in het voren doen zoals de vitello tonnato, de soep, de hazepeper en de geweckte peertjes, wel zo gezellig op de dag zelf. Veel onderdelen van dit menu zijn ook zeer geschikt om mee te nemen naar familie en vrienden.

 

Amuse

CARPACCIO WRAPS

Dit gerecht behoeft geen toelichting, kant en klare wraps met kant en klare gesneden carpaccio, klaar in een handomdraai

 

Voorgerecht

VITELLO TONNATO

Ik heb de kalfsmuis op de Big Green Egg bereid maar je kunt de kalfsmuis ook gewoon in boter aanbraden en in de oven bakken. Bereid deze daags van te voren en laat voor het aansnijden op kamertemperatuur komen. Maak het bord trendy op in een halve cirkel.

 

Soep

ZOETE AARDAPPELSOEP

Makkelijk en verrassend lekker en niet duur ( ook fijn in een feestmaand)

 

Hoofdgerecht

HAZEPEPER

Wat een klassieker, maar wat blijft het lekker! Deze kun je makkelijk 1-2 dagen an te voren bereiden dat komt de smaak alleen maar ten goede. Serveer met een lekkere aardappel variant  en wat rode kool.

 

Bijgerechten

APPEL GEVULDE MET CRANBERRY 

GEWECKTE PEREN MET GEMBERSIROOP

Bij het woord geweckte peren haken veel mensen af omdat ze denken dat je ze op de ouderwetse manier moet wecken, maar niets is minder waar. Je kookt de peren gewoon en je doet ze daarna in goed schoongemaakte potten. Zet ze even op de kop om af te koelen en je kunt ze weken goed kouden. Okay je kunt ze niet  zo lang goedhouden als op de ouderwetse manier inmaken maar dat is ook niet nodig!

Nagerecht

TARTETATIN MET PEER

Ook al een echte klassieker, ja deze moet je wel a la minuut maken, dit gerecht wordt warm gegeten. Heerlijk met een bolletje ijs.

 

Succes en geniet van de feestdagen !!