under-heading
Tonijn omelet
Tonijn omelet
Gerookte paling en garnalen op doperwtencrème
Gerookte paling en garnale ...
Zeeuwse vissoep met room en dragon
Zeeuwse vissoep met room e ...
Filotaart met gerookte zalm en prei
Filotaart met gerookte zal ...
Merinque rol met lemoncurd
Merinque rol met lemoncurd

Ik heb een heerlijk vismenu voor u samengesteld wat ook zeer geschikt is voor wat grotere gezelschappen.

Te beginnen bij de borrel met deze simpele tonijn omelet tapas hapjes.

Daarna gaat u de keuken in voor de paling-garnalen rolletjes. Zet de borden klaar, verdeel de doperwtenpuree over de borden en leg de katenspekjes naast elkaar op de aanrecht. Verdeel het vismengsel over de reepjes, rol ze op en zet ze recht overeind op de erwtenpuree en zet het gerecht alvast op tafel. Vul broodmandjes met lekkere mini broodjes, stokbrood en toast. 
Zet wat olijfolie, zeezout en roomboter op tafel. 

Klaar is uw voorgerecht en de keuken is weer helemaal leeg. Verwarm de oven alvast voor op 180 Gr.C  voor het hoofdgerecht en laat de gasten aan tafel komen.

Verwarm de soep zachtjes. Vul de broodmandjes aan met brood. Schuif het hoofdgerecht in de oven. Vergeet niet een kookwekketje te zetten, u hebt 40 minuten de tijd voor de soep en een glaasje wijn. Schep de zeeuwse vissoep ( het liefst in voorverwarmde) borden en serveer direct.

Haal na 40 minuten de filodeeg taart uit de oven en laat deze 5 minuten rusten. Als u er een salade bij serveert maak deze dan aan en verdeel deze over de borden.

Snijd van de filotaart met gerookte zalm en prei stukken ter grote van een tompouce en leg deze naast de salade op het bord. Serveer direct. Ik denk dat de taart met een salade voldoende is voor dit menu maar u kunt er altjd nog gebakken aardappeltjes bij serveren.

Als slot een frisse afsluiting met mooie plakjes van een merinquerol die gevuld is met lemoncurd, frambozen en slagroom. Nog een plekje over? Dan kan hier nog een bolletje ijs bij.

Op de avond zelf hebt u niet zo heel veel werk, het werk zit hem in de (dag daarvoor) voorbereiding!