under-heading
Garnalen cocktail
Garnalen cocktail
Zondagse soep van grootmoeder
Zondagse soep van grootmoeder
Varkenshaas met paddestoelensaus
Varkenshaas met paddestoel ...
Broccoli met zongedroogde tomaatjes
Broccoli met zongedroogde ...
Aardappelkroketten met peper
Aardappelkroketten met peper
Aardbeien met port coulis en ijs
Aardbeien met port coulis ...

Voor mij is dit een echt Klassiek menu met heel veel verleden...

Garnalencoctail als voorgerecht, wie ie er niet mee groot gebracht. Als ik het nu zou maken zou ik de rose garnalen vervangen door Hollandse garnalen alleen maar omdat daar meer smaak aan zit.

De tweede gang is een soep en ik heb gekozen voor de Zondagse soep van mijn schoonmoeder. Niets uit een pakje of zakje, gewoon puur en lekker.

De varkenshaas met paddenstoelen heb ik gekozen omdat daar voor mij een mooie herrinering aan zit. Het is al zo lang geleden om precies te zijn Kerst 1993. Ik was het koken aan het ontdekken. Dit recept stond toen in de Allerhande en het leek mij wel wat voor het Kestmenu. Kastanje champignos en oesterzwammen, nu heel gewoon, was toen nog iets aparts. Daags voor de Kerst ben ik toen met mijn buurvrouw naar Nijmegen gereden om ze daar te kopen. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen.... Ook een fles Madera stond toen nog niet standaard in mijn voorraadkast. Heden te dage zijn er nog veel meer soorten paddenstoelen te koop, maak uw eigen keuze. Uiteraard smaken deze paddenstoelen ook bij rood vlees.

Als garnituur heb ik gekozen voor broccoli met een simple touch een heerlijke aardappel kroketten. De kroketten zijn wel wat werk maar erg lekker. Wil je er niet zoveel tijd aan besteden kies dan voor een kant en klaar aardappelproduct.

Bij een echt klassiek menu hoort eigenlijk misschien wel dame blanche :-) maar helaas voor de liefhebbers daarvan dat is niet mijn toetje. Ik heb gekozen voor gewoon vanilleijs in een heerlijke aardbeien coullis met port. Ik weet de aardbeien zijn in december niet lekker en onbetaalbaar, maar voor dit gerecht zijn diepvries aardbeien ook geschikt. Lekker met een karamel met sesamzaad koekje on top.