1 zoete aardappel (ik had er een van 570 gr schoongemaakt)
3 eetlepels olijfolie
1 liter water
2 winterwortelen
2 rode uien
1 rode paprika
3 teentjes knoflook
peterselie
2 groentebouillonblokjes
peper of cayenne peper
Maak de groenten schoon.
Pel en sniper de uien en knoflook en snij de aardappel, wortelen en paprika in stukjes.
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten op laag vuur.
Voeg de zoete aardappel, wortel en paprika toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Schep he tmengsel steeds goed om.
Voeg 1 liter water en de groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de sope afgedekt 20 minuten zachtejs koken.
Hak de peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng op smaak met (cayenne) peper.
Schenk de soep in kommen en laat met behulp van een lepel wat druppels olijfolie op de soep lopen.
Garneer de soep met de fijngehakte peterselie.
Tip: geeft d e een vollere smaak door aan elke kom een lepel creme fraiche light toe te voegen ipv de olijfolie.
Voedingswaarde zonder creme fraiche
per 250 ml kop 145Kcal
: 4-6 personen
: 25 minuten
: AH recept
: Afdrukken