40 gr gezouten roomboter
80 gr suiker
2 grote handperen
4 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
4 ronde oven bestendige taartvormpjes 8-10 cm doorsnede
Smelt op een zacht vuur de boter met de suiker en 1 eetlepel water. Roer alles goed door en kook het mengsel zachtjes tot het goudgeel van kleur is.
Schenk de karamel in de taartvormpjes.
Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en snijd de peren in partjes. Leg de parten naarst elkaar in de vormpjes.
Steek uit elk plakje bladerdeeg een rondje dat iets groter is dan de taartvormpjes. Leg het deeg op het fruit en druk het deeg naar binnen.
Bewaar de vormpjes tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 Gr.C
Zet de vormpjes op het rooster in het midden van de oven en bak de taartjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taartje 5 minuten afkoelen. Leg een bord op de vorm en keer ze samen.
Lekker met een bolletje vanilleijs en/of een halfgeslagen kaneelroom
Lekkere variatie:
Halfgeslagen room met een fijngehakt bolletje stemgember
: 4 pers
: 45 minuten
: kookboek: 12 maanden lekker eten
: Afdrukken