under-heading
Taartje van paling en oudewijvenkoek
Taartje van paling en oude ...
Salade gerookte eend met uiencompote
Salade gerookte eend met u ...
Tomatensalade met garnalen en warme botervis
Tomatensalade met garnalen ...
Biefstuk met romige tuinbonen en maïs
Biefstuk met romige tuinbo ...
Sticky toffee puddingkjes
Sticky toffee puddingkjes
Werthers Echte ijs
Werthers Echte ijs

Nu ik dit burendiner menu invul is het al weer 2 jaar geleden dat we dit gegeten hebben. Toen der tijd had ik op mijn website nog geen menuvoorstellen staan, ik zit dit menu dus met terugwerkende kracht in te voeren.

 

Amuse: TAARTJE VAN PALING EN OUDEWIJVENKOEK

Zoals hier op de foto ( van een andere keer) is het een voorgerecht, ik had het kleiner gemaakt zodat het op een amuselepel kon.

 

1e voorgerecht: SALADE MET GEROOKTE EENDENBORST

Leuk om zelf eendenborst te roken. Makkelijk omdat je de borden van te voren kan opmaken. Deze keer stonden de borden al op tafel voordat de gasten aan tafel gingen, dat zag er gezellig uit. Deze foto is gemaakt op de avond zelf. Wijn: Torre del Falasco Valpolicella

 

2e voorgerecht: TOAMTENTAARTJE MET BOTERVIS

Lekker tomatentaartje met warme botervis. 2 heerlijke dressings eromheen. Vooral de blanke dressing was hier verassend, pure tomatensmaak. Ook deze foto is gemaakt op de avond zelf. Wijn: Domaine de Baume sauvignon blanc 2012

 

Hoofdgerecht: RUNDERHAAS MET ROMIGE TUINBONEN EN HOME MADE DIKKE FRIETJES

Deze foto is van een andere keer. Voor dit etentje had ik een hele runderhaas gebakken en mooi getrancheerd. Wel deze romige tuinbonen van Jamie erbij en voor de verandering eens een keertje heerlijke home made dikke frieten. Mooi opgestapeld op het bord. Wijn: Château Pessan Saint-Hilaire 2011

 

Nagerecht: STICKYTOFFE PUDDINKJES MET CARMALESAUS EN WERTHERS ECHTE IJS

Helaas ook geen foto van de avond zelf, maar het gaat tenslotte toch om de receptuur en omdat ik graag zoveel mogelijk van te voren test voor het burendiner zijn daar wel foto's van.