Bananenbrood van amandelmeel

under-heading

Bananenbrood van amandelmeel

30 Jan 2021

Glutenvrij bananenbrood.
Vorige week mijn eerste bananenbrood van amandelmeel gemaakt. Die viel heel erg in de smaak dus gister weer opnieuw eentje gebakken.

Voor het bananen brood van vorige week had ik een zakje ( blanke) amandelmeel gekocht.
(200 gr 3,35 Euro)
Deze week zag ik bij de Lidl een XXL zak bruine amandelen liggen ( 500 gr 4,49 euro).
Van deze amandelen heb ik nu zelf meel gemaald. Ook dit bananenbrood is wederom erg lekker.

Om het echte verschil te kunnen proeven moet ik ook van dit brood een stuk invriezen, dat heb ik ook gedaan met het brood van vorige week. Als ik de 2 stukken dan tegelijkertijd ontdooi dan kunnen we exact het verschil proeven.
Maar vooralsnog zeg ik, het zelfgemaakte amandelmeel is prima!

Je zult je misschien afvragen waarom ik niet het stuk bananenbrood uit de diepvries heb ontdooid voor dit weekend, nu gewoon om de simpele reden dat de amandelen bij de Lidl in de aanbieding zijn en dat ik dit dan mooi kon uitproberen om zelf meel te maken, amandelmeel is best prijzig!

Bak jij wel eens met amandelmeel?
Maak jij wel een zelf amandelmeel gemaakt?

Ziek hier voor het recept van vorige week

div-line