Thaise pindasaus

under-heading

Thaise pindasaus

01 Feb 2021

We zitten in de fase van het zoeken naar sausjes.

Soms zit het eten in een sleur, herken je dat?
Weer een kipfiletje, snitschel, biefstuk, spies van de grill enz enz. Om daar een beetje variantie in aan te brengen zijn we begonnen naar het zoeken van niet al te moeilijke sausjes.


Afgelopen tijd al een koude Zigeunersaus gemakt, een warme Hongaarse saus, een heerlijke Bearnaise saus met dragon, pitjes-mosterdsaus en ik heb zelf tomatenketchup gemaakt.

Deze Thaise pindasaus overtrof onze verwachtingen. Je moet hem van tevoren maken want je moet hem koud gebruiken. Dat is juist fijn want dan kan de dat ook al dagen eerder doen.
Het woord pindasaus doet misschien vermoeden dat je de saus in een sausschaaltje bij het eten serveert maar dat is niet zo. Deze saus schep je als de groenten bereid zijn door de groenten en dan verwarm je het even mee.

Het was best veel saus, de volgende keer halveer ik het recept, wij zijn nl maar met z’n tweeën. Ik heb de helft van de saus toen deze nog warm was in een schone jampot gedaan, die staat nu in de koelkast lekker op ons te wachten.

Echt een aanrader deze saus!

div-line