Gehaktballetjes met pindasaus

Hoofdgerecht / Tapas
  

under-heading

Gehaktballetjes met pindasaus

Ingredienten

500 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel pindakaas ( ik heb met nootjes gebruikt)
1 eetlepel ketjap manis
½ theelepel gemalen komijn
¼ theelepel zout
250 ml runderbouillon
1 theelepel geraspte gember
1 limoenblaadje
1 theelepel sambal
voor de saus:
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis

Optioneel gebruik
Multi-Cooker.

Bereiding

Meng het gehakt met de gesnipperde ui, knoflook, pindakaas, ketjap manis, komijn en het zout.
Rol ballen van het gehakt. Rol 8 ballen van het gehakt of 12 kleinere.

Verhit wat olie in een antiaanpak pan en bak de gehaktballen rondom bruin.*
Doe de gehaktballen in de pan van je Multi-Cooker.
Blus de braadjus af met de bouillon en roer alle alle aanbaksels los.
Voeg de geraspte gember, het kafierblaadje en de sambal toe. Roer goed door en doe de bouillon mijn de gehaktballen.

Sluit de deksel van je Multi-Cooker en sluit ook het ventiel. Kies Manual of Perssure Cook en stel de tijd in op 8 minuten.
Zodra de tijd is verstreken zet je het drukventiel open ( Quick release )

Haal de gehaktballen uit de pot en houd ze warm.
Schenk 1/3 van de jus in een pannetje en voeg de ketjap manis en de pindakaas toe. Roer alles goed door elkaar. Is je saus te dik, wat ik verwacht, voeg dan wat meer jus uit de pan toe.

Leg de gehaktballen in de saus en bedek ze rondom met de pindasaus.

Opmerking:
- Heb je geen Multi-Cooker, je kunt dit gerecht uitaard ook op een traditionele manier maken. Bak de gehaktballen dan net zolang tot ze gaar in de pan.
-*Je kunt de gehaktballen ook in je Multi-Cooker aanbraden. Kies dan Saute optie en braad ze aan. Persoonlijk heeft dit niet mijn voorkeur, de pan is te hoog voor mij om goed in de pot te kunnen roeren.

Algemeen


persons : 4 personen
time : 20 minuten
book : Eigen bereidingswijze, receptuur Multi Cooker kookboek
print : Afdrukken