17 Aug 2015

Werelds eendje

Soms krijg ik wel eens recepten toegeschoven. Ik lees ze altijd met veel interesse maar het is echt niet zo dat ik ze dan ook maak.

Dit recept Eendenborst met calvados en groene peper ik kreeg het vorige week van de buurvrouw van 2 deuren verder, zij heeft de Volkskrant. Ze weet dat mijn ega gek op eendenborst is en beide zijn we dol op pepersaus.
Zelf had ik deze combinatie niet zo een twee drie gemaakt. Bij eend denk ik meer aan uiencompote, sinaasappelsaus of een portsausje.

Gister was het zo'n regenachtige zondag dat ik dacht ik ga eens lekker in de keuken aan de slag. Maar ja dan heb je dit en dan dat weer niet in huis en zin om naar de supermarkt te gaan had ik nu ook weer niet. Voor dit recept had ik alles aan huis. Lang in de keuken heb ik niet hoeven staan, het stond na 20 minuten op tafel en het was me toch lekker!

Lees verder...
30 Jul 2015

NL Big Green Egg BBQers

In mijn blog verhalen heb ik nog niets geschreven over onze Big Green Egg (afgekort BGE) waarvan we sinds november j.l. de trotse eigenaar van zijn.
Ik probeer steeds de recepten die we bereidt hebben op onze BGE, te herschrijven of zo te beschrijven zodat ze (misschien)ook te bereiden zijn op een ander merk BBQ of in de oven. Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat de BGE nu eenmaal meer is dan alleen een BBQ, rookkast of een conventionele oven.
Al jaren deel ik mijn recepten met jullie via mijn website dus ik doe mijn best voor mijn trouwe website bezoekers omdat ik weet dat niet iedereen een BGE bezit!

Gebuikt je de BGE alleen maar om te grillen dan heb je wel een hele dure BBQ aangeschaft. Grillen, roken, pizza’s bereiden en slow cooking het kan allemaal op een BGE.
Vooral in het begin periode van de BGE hebben we veel geleerd en gebruik gemaakt van de kookboeken Hete Kolen en het Big Egg Cookbook. Nu we wel min of meer de basis technieken beheersen ben ik op zoek naar nog meer info, inspiratie en recepten.

Lees verder...
24 Jul 2015

Gravad Lax

Wij zijn helemaal in de ban van het zelf zalm roken. Werkelijk het is zo lekker !!
Ik koop dan een hele zalm lende en snijd daar dan mooie stukken zalm uit. Natuurlijk blijft er steeds het einde van de zalm over.
Daar kan je natuurlijk diverse heerlijke gerechten mee maken oa deze Gravad Lax.

Zoals op de foto geserveerd als amuse starter voor een diner. Iedereen een lege amuse lepel, gravad lax en dressing op een plateau zo kan iedereen zelf zijn lepel maken.
Een makkelijkere amuse kan je niet bedenken :-)

Lees verder...
13 Jun 2015

Zalm bombe

Ben je nog op zoek naar een makkelijk en lekker voorgerecht, maak dan eens deze gerookte zalm bombe.

Je vult de gerookte zalm simpel met wat roomkaas: Zoek een kleine ronde vorm, in heb een mini tapasschaaltje gebruikt. Leg een stukje huishoudfolie over je schaaltje. Leg daar een plakje gerookte zalm op en druk met je vinger het plastic incl. de zalm in je schaaltje. Laat een klein stukje zalm overhangen.
Schep wat van de aangemaakte roomkaas vulling in de zalm en vouw de rest van de zalm erover heen.
Haal het geheel met plastic en al uit je schaaltje en draai het plastic dicht zodat er een strakke bombe ontstaat. Leg de zalm bombe's in de koelkast om wat op te stijven.
Het woord bombe en of de foto zetten je misschien op een dwaalspoor, ze zijn iets groter dan een eierdop.

Lees verder...