29 Aug 2014

Sissende lamskoftes

Echt het staat binnen 35 minuten op tafel en is zó lekker!!
Deze koftes zijn gemaakt van lamsgehakt, helaas is dat niet altijd overal verkrijgbaar. Al kan je het natuurlijk ook maken met andere gehaktsoorten.
Eigenlijk is het recept erg simpel, maar wat het dan toch weer zo speciaal maakt is de frisse rode kool en het zout van de pistachenootjes.

Mocht het dit weekend nog mooi weer worden dan steek je nog even de BBQ aan, anders leg je ze gewoon op de grilplaat op de gaspit ( of wat je hebt). Ook geen grilplaat voorhanden, bakken in de hete pan kan natuurlijk ook.

Lees verder...
08 Aug 2014

Logeren

Er staan heel veel leuke koekjes in het kookboek Rudolph's bakery maar deze zandkoekjes hadden de voorkeur van mijn kleindochter (4 jr).
Vormpjes uitdrukken is toch het leukste wat er is! Leuker dan alleen maar bolletjes draaien voor de Kokosbollen, al waren die natuurlijk wel lekkerder dan deze zandkoekjes :-)

Het was weer leuk om samen in de keuken te hobby-en en ze ging trots met een schaal met 2 soorten koekjes naar huis.

Wat ik schreef, er staan veel leuke koekjes in het boek, dus op naar de volgende logeerparty. Daar hoeven we gelukkig niet zo lang op te wachten, dat is volgende week al......

Lees verder...
28 Jul 2014

Watermeloen

Beide zijn we niet zo’n fan van watermeloen, maar misschien herken je dit: het is in de aanbieding en het is dan ook nog eens erg warm en benauwd weer, voor je het weet heb je hem dan toch gekocht.

Als eerste heb ik er een salade van gemaakt met avocado . Eerlijk is eerlijk die salade was erg lekker, de watermeloen overheerste niet en gaf een heerlijke touch aan de salade.
Die gaan we zeker nog eens eten.

Maar ja dan houd je best nog wel wat watermeloen over, daar dan maar een meer traditionele meloen salade van gemaakt. Heel internet staat vol met deze salade.

Lees verder...
11 Jul 2014

Vakantie

De zomer vakantie staat weer voor de deur en het schooljaar wordt weer afgesloten, zo ook voor ons ‘oudjes’. Ook wij zijn toe aan schoolvakantie en zoals gebruikelijk werd de laatste Engelse les afgesloten onder het genot van een heerlijke lunch en een wijntje.
Het leuke is dat de lunch iedere keer anders is, als ze allemaal bij mij komen dan verzorg ik hem meestal helemaal, zijn we te gast bij een andere cursist dan neemt iedereen wat mee. Het maakt niet uit wat waar en hoe, het is altijd gezellig.

Deze keer waren we te gast bij Fons en zijn vrouw had aangeboden ( koken is ook haar hobby) om het helemaal te verzorgen. Het was top, al kon je het eigenlijk geen lunch meer noemen, het was gewoon een diner maar dan overdag!
In het midden van de tafel stond een schitterende anti pasta schotel als starter, daarna een courgette soep met gorgonzola gevolgd door een grote schaal lasagne. Als afsluiter ijs met amarene kersen.
We zaten om half 1 aan tafel en om 5 uur was is ik thuis. Buikje meer dan rond en toen moest ik nog zorgen voor een maaltijd voor mijn ega. S’middags was ik de BOB, een wijntje ging er nog wel in toen ☺

Lees verder...