16 Feb 2015

Dilemma

Wat een dilemma, wat ga ik doe?

Je kunt geen kookboek openslaan over BBQ-en of slow cooking of je komt wel ergens een recept met varkens procureur tegen. Herman den Blijker schrijft zelfs dat het een van zijn lievelings stukken vlees is en bij Uit-Koken staat regelmatig procereur met amandelen op het menu voor een kookwork shop.

Nu zijn we sinds kort in het bezit van een BGE dus leek het ons wel leuk dit te gaan bereiden. Vol verwachting klopte de halve zaterdag ons hart. De BGE snorde mooi, de temperatuur was mooi controleerbaar zo rond de 110 Gr.C., en tot slot werd de juiste kerntemperatuur van het vlees bereikt in de in de receptuur opgegeven tijd. Mooier kon het toch niet en het vlees zag er ook nog eens volgens het plaatje uit :-)

Lees verder...
08 Feb 2015

Zuidvruchten Noten cake

Op het verlanglijstje van de jarige stonden langwerpige bakblikken.
Leuk, maar leeg toch ook wel een beetje saai om te geven.
Eentje heb ik gevuld met een cake van abrikozen, krenten, rozijnen en vijgen en honing met hazelnoten & amandelen on top.
Ik heb deze cake nog nooit eerder gemaakt, hopelijk valt hij in de smaak. Het andere bakblik mag ze zelf vullen ☺

En als ik dat toch bezig ben, meteen ook dezelfde voor onszelf gemaakt. Je moet tenslotte toch weten weten wat je weggeeft ☺

Lees verder...
30 Jan 2015

Spelt crackers

Spelt crackers ik ben er helemaal verslaafd aan, veel lekkerder dan een gewone cracker. Best duur in de winkel en naar nu blijkt zo makkelijk zelf te maken!

Op de foto zie je in het midden bovenaan een gekochte speltcracker liggen de andere crackers zijn mijn eigen baksels.

De basis van dit recept komt van de website Heel Holland Bakt.
Als je het recept doorleest en daarna het bijbehorende internet filmpje bekijkt kom je tot de ontdekking dat er nog al wat verschillen inzitten.

Lees verder...
22 Jan 2015

Christoffeltaart

Een indrukwekkende klassieke taart gemaakt van 3 lagen schuim met chocoladeroom en chocoschilvers.
Super lekker en echt niet zo moeilijk te maken als dat het lijkt. Veel werk, nee eigenlijk ook niet. Ik hoor u al denken ja ja makkelijk kletsen, maar het is echt zo !!
Tijd kost het wel, de meringue cirkels moeten 3 uurtjes in de oven op 90 Gr.C. drogen.

Ik heb de taart daags van te voren gemaakt, maar heb je weinig tijd dan kan je de meringue schijven ook al een paar dagen van te voren maken. Verpak ze goed en leg ze in de vriezer. Je kunt ze bevroren verwerken in deze taart.

Lees verder...