15 Mar 2014

Gerookte palingboter

Koken is niet moeilijk, je moet soms gewoon net op een idee gebracht worden. Afgelopen maandag zijn we met mijn schoonmoeder wezen eten ‘bij Fien’ . Mijn ega had als hoofdgerecht gekozen voor kabeljauw met palingboter.
Gister heb ik het thuis gemaakt, gewoon mijn eigen interpretatie van wat ik op zijn bord heb zien liggen.
Ik ben blij, hij vond het zeker zo lekker dan afgelopen maandag!

Moeilijk te maken, nee helemaal niet. Dit kabeljauw gerecht met spinazie is binnen 20 minuten klaar, daar tel ik de tijd van de aardappelschotel uit de oven die ik erbij had niet mee. Gebruik je daar kant en klare aardappelen, ovenfriet of iets dergelijks voor dan blijft je tijd binnen de 30 minuten, mooi toch!

Lees verder...
20 Feb 2014

Julie and Julia

Na het lezen van het boek Julie & Julia in mijn vakantie wilde ik ook de gelijknamige film met Meryl Streep in de hoofdrol graag zien.
Natuurlijk is het boek gedetailleerder dan de film, maar zelfs na het lezen van het boek is de film leuk. Mij ega heeft mee gekeken naar de film en hij vond het intrigerend.
Het boek gaat over Julie Powell ( een Amerikaanse vrouw) die in 365 dagen alle 524 recepten uit het kookboek van Julia Child heeft gemaakt. Daarnaast beschreef ze alles in haar blog. Bloggen is nu gemeengoed maar in 2002 was dat helemaal nieuw, na een artikel in the New York Times had ze in de kortste tijd veel volgers.

Na de film gezien te hebben zijn we op internet gaan snuffelen omdat Julia Child in de jaren 60 een tv kok was in de USA, ze heeft de Amerikanen met haar gedetailleerde uitleg de Franse keuken bijgebracht. Daar moest er toch zeker iets van terug te vinden zijn op internet…. Inderdaad, we kwamen o.a dit oude filmpje tegen. Heel oud bollig hoor, maar wel heel leuk om te zien!

Lees verder...
04 Feb 2014

Engelse les lunch

Twee keer per jaar, in december en voor de zomervakantie, sluiten we de Engelse les altijd af met een lunch bij iemand thuis.
Afgelopen december was ik de stoorzender, wij waren op vakantie.
Nu hadden ze bedacht (erg lief) dat ik er wel bij moest zijn, de december lunch is verplaatst naar vandaag. Dat is ook een leuke datum omdat we vandaag precies 3 jaar in deze samenstelling een keer in de week bij elkaar komen.

Dus ging ik vanmiddag naar Ans met mijn mosterd-preisoep, kopjes, geroosterd brood, makreeldip en een lemoncurd merinque rol.
Omdat er nog zoveel op tafel kwam vond ik het leuk om de soep in koffiekopjes te serveren, zo heb je een lekker niet te groot voorgerechtje.

Lees verder...
29 Jan 2014

Recept goed, maar niet nu !

Vorige week waren de avocado’s bij onze landsgrutter in de aanbieding.

Wat zit een mens soms raar in elkaar dat hij/zij herinneringen zo wil vasthouden. We zijn nog niet zo lang terug uit Florida en hebben in downtown Orlando heerlijke guacamole gegeten.
Al hoewel ik guacamole een echt gerecht vindt voor warme dagen en niet voor een koude Nederlands januari dag kon ik de verleiding toch niet weerstaan.
Vandaag waren ze rijp, dus ik aan de slag… Ja het is gelukt, niet zo verwonderlijk want echt moeilijk is guacamole maken niet. Het allerbelangrijkste is de smaak, rijpheid en kwaliteit van je avocado. Deze avocado’s konden beter, misschien moet het daarvoor hier ook wel zomer zijn?

Lees verder...