13 Jun 2015

Zalm bombe

Ben je nog op zoek naar een makkelijk en lekker voorgerecht, maak dan eens deze gerookte zalm bombe.

Je vult de gerookte zalm simpel met wat roomkaas: Zoek een kleine ronde vorm, in heb een mini tapasschaaltje gebruikt. Leg een stukje huishoudfolie over je schaaltje. Leg daar een plakje gerookte zalm op en druk met je vinger het plastic incl. de zalm in je schaaltje. Laat een klein stukje zalm overhangen.
Schep wat van de aangemaakte roomkaas vulling in de zalm en vouw de rest van de zalm erover heen.
Haal het geheel met plastic en al uit je schaaltje en draai het plastic dicht zodat er een strakke bombe ontstaat. Leg de zalm bombe's in de koelkast om wat op te stijven.
Het woord bombe en of de foto zetten je misschien op een dwaalspoor, ze zijn iets groter dan een eierdop.

Lees verder...
03 Jun 2015

Hangop met een moderne twist

Er is niets mis met oude recepten. Hangop met aardbeien is zo'n ouderwets grootmoeders recept. Het klinkt in iedergeval oubollig maar de smaak is zo lekker dat er niets ouderwets aan is.
Je hoeft geen keukenprinses te zijn om dit te kunnen maken!
Het enigste wat je een beetje moet hebben is tijd.
Heb je niet zo veel tijd plan het dan goed in want met een goed planning is het heel goed te doen.

Hang de yoghurt bv s'avonds uit in een theedoek voor je naar bed gaat, dan is hij de volgende ochtend mooi uitgehangen.

Lees verder...
04 May 2015

Chocolade merinque

Voor een toetje bier wentelteefjes met peer had ik chocolade meninques nodig. Nu ben ik niet zo van het kant en klare kopen al moet dat soms wel als je in tijdnood komt. Maar het nagerecht met wentelteefjes is niet echt tijdrovend dus leek het me leuk om dan maar de merinques zelf te maken.
Dat ze zo lekker zouden worden dat had ik niet verwacht!
Misschien zijn ze uiteindelijk niet helemaal geworden zoals ze bij dit nagerecht bedoelt werden maar ik was wel super blij met het resultaat. Voor dit nagerecht moesten ze eigenlijk super bros en krokant zijn omdat ik ze moest verkruimelen.
Ik had ze eigenlijk met cacaopoeder moeten maken, maar dat geeft mijn inziens nu weer net niet chocolade smaak waar ik naar zocht.
Ik heb ze daarom gemaakt met gesmolten pure chocolade (70% cacao)

Lees verder...
19 Mar 2015

Een doordeweekse dag

Gister scheen de zon en hadden we echt hier in huis de lente kriebels. Alhoewel we nog de jas aan moesten tijdens het BBQ-en hebben we genoten van het buiten zijn.
Vandaag is het compleet anders, we konden de winterjas weer met gemak aan. Dat komt wel goed uit, want wat kwam ik nog in de diepvries tegen; 2 konijnenbouten.
Tjee helemaal vergeten dat ik die nog had. Die ‘gekke’ bouten zitten altijd per 6 verpakt. Tien passen er in mijn grote pan, ooit klaargemaakt voor een etentje en de twee die over waren in geseald. Meestal maak ik konijnenbouten op zijn Limburgs maar die moeten een nacht in de marinade staan, daar is de tijd nu te kort voor.
Konijn in mosterdsaus lijkt me ook erg lekker. Leuk om weer eens iets nieuws te proberen dus aan de slag vandaag.

Herkenbaar, kom je ook nog wel eens wat in je diepvries tegen? Gelukkig overkomt het me niet vaak en ben ik nu nog ‘net op tijd’ met mijn winter konijnenpootjes voor de echte lente begint!

Lees verder...