28 Jul 2014

Watermeloen

Beide zijn we niet zo’n fan van watermeloen, maar misschien herken je dit: het is in de aanbieding en het is dan ook nog eens erg warm en benauwd weer, voor je het weet heb je hem dan toch gekocht.

Als eerste heb ik er een salade van gemaakt met avocado . Eerlijk is eerlijk die salade was erg lekker, de watermeloen overheerste niet en gaf een heerlijke touch aan de salade.
Die gaan we zeker nog eens eten.

Maar ja dan houd je best nog wel wat watermeloen over, daar dan maar een meer traditionele meloen salade van gemaakt. Heel internet staat vol met deze salade.

Lees verder...
11 Jul 2014

Vakantie

De zomer vakantie staat weer voor de deur en het schooljaar wordt weer afgesloten, zo ook voor ons ‘oudjes’. Ook wij zijn toe aan schoolvakantie en zoals gebruikelijk werd de laatste Engelse les afgesloten onder het genot van een heerlijke lunch en een wijntje.
Het leuke is dat de lunch iedere keer anders is, als ze allemaal bij mij komen dan verzorg ik hem meestal helemaal, zijn we te gast bij een andere cursist dan neemt iedereen wat mee. Het maakt niet uit wat waar en hoe, het is altijd gezellig.

Deze keer waren we te gast bij Fons en zijn vrouw had aangeboden ( koken is ook haar hobby) om het helemaal te verzorgen. Het was top, al kon je het eigenlijk geen lunch meer noemen, het was gewoon een diner maar dan overdag!
In het midden van de tafel stond een schitterende anti pasta schotel als starter, daarna een courgette soep met gorgonzola gevolgd door een grote schaal lasagne. Als afsluiter ijs met amarene kersen.
We zaten om half 1 aan tafel en om 5 uur was is ik thuis. Buikje meer dan rond en toen moest ik nog zorgen voor een maaltijd voor mijn ega. S’middags was ik de BOB, een wijntje ging er nog wel in toen ☺

Lees verder...
01 Jul 2014

Postcode loterij prijs

De postcodeloterij prijs is in onze wijk gevallen: de prijs was een kookboek.
Voor ieder lot waar je met meespeelt mocht je uit een lijst een kookboek kiezen. Nu staat mijn kast al behoorlijk vol met kookboeken maar het blijft een feest om er eentje uit te mogen kiezen.
Ik heb gekozen voor Rudolph bakt omdat mijn kleindochter ( 4jr) graag met mij in de keuken vertoeft. Inderdaad er staan hele leuke en niet te moeilijke koekjes en taarten in in dus van dat boek gaan we samen nog veel plezier beleven.

Mijn buurvrouw speelt met 2 loten mee dus zij mocht twee kookboeken uitkiezen. Zelf heeft ze een boek gekozen en ze heeft mij verrast met nog een kookboek, die ik ook nog eens zelf mocht uitkiezen!
Mijn keuze is gevallen op Rudolph kookt, het basis kookboek voor iedereen. Ik hoor u al denken, een basiskookboek…. ja een basis kookboek!

Lees verder...
25 Jun 2014

Makkelijk borrelhapje

Carla en ik hadden wat de vieren op de Engelse les. Vanaf 30 sept j.l tot heden heeft iedereen onze zorgen aangehoord. Iedere week in het conservatie uurtje kwam altijd wel de dreigende sluiting van de winst makende fabriek waar onze beide echtgenoten werken even aan de orde. Nu konden we na bijna 9 maanden goed nieuws melden, de fabriek is verkocht en onze ega's komen niet thuis te zitten. Daar moesten we toch wel even op proosten. Carla zorgde voor de bubbels en aan mij de schone taak om voor een hapje te zorgen.

Ik heb 2 quiche’s gemaakt. Een Quiche lorraine (ham en ui) en de tweede Quiche met zalm kappertjes en dille.

Nu kwamen ook mijn 2 langwerpige bakvormen goed van pas die ik in april bij AH had gekocht. Dat was trouwens een super aanbieding. Normaal kosten deze langwerpige bakvormen met losse bodem al snel 16-18 euro per stuk. In de aanloop naar Pasen waren ze bij de grootgrutter in de aanbieding voor 4,95 per stuk. Het leuke van zo'n langwerpig bakblik is dat je er mooie tapas hapjes van kan snijden.

Lees verder...