under-heading
Tiramisu variaties

Tiramisu variaties

26 Aug 2019

Je moet er maar op komen, een nieuwe smaak tiramisu.

Vanaf 1994 maak ik al ‘mijn eigen versie’ tiramisu. Ik heb het toentertijd de naam snelle tiramisu gegeven, gewoon omdat je hem snel maakt. Achteraf had ik hem de naam veilige tiramisu moeten geven omdat je voor deze versie geen rauwe eigelen gebruikt.
Ik ben niet zo van het gebruikt van rauwe eigelen in dessert. Nog een voordeel van geen gebruik van rauwe eieren is dat je het gerecht gerust een paar dagen kunt bewaren.

Lees verder...
div-line
Wijn proeven

Wijn proeven

15 Jul 2019

Gezellige wijnproef avond
Afgelopen weekend hebben we een gezellige witte wijnproefavond gehad bij vrienden met meerdere vrienden.
Insteek van de avond, lekkere witte wijntjes proeven met een begeleidend hapje.
Wij hebben een witte wijn uit Hongarije meegenomen.

Lees verder...
div-line
Meloen

Meloen

30 Jun 2019

Geef een meloen 'n oppepper als het nodig is!

Ik heb best vaak pech met de rijpheid van avocados en meloenen. Of ze zijn te rauw of te rijp!
Voor meloenen die niet rijp genoeg heb ik sinds vorig jaar een oplossing: effe grillen. Effe heel kort per kant in de grillpan en de meloen weer laten afkoelen.

Lees verder...
div-line
Bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst

27 Jun 2019

In de ban van bloemkoolrijst.
Vorige week heb ik voor het eerst een zalmsalade gemaakt met bloemkoolrijst ipv aardappelen.

Vandaag heb ik precies hetzelfde recept gebruikt voor tonijn salade.

Lees verder...
div-line