04 May 2015

Chocolade merinque

Voor een toetje bier wentelteefjes met peer had ik chocolade meninques nodig. Nu ben ik niet zo van het kant en klare kopen al moet dat soms wel als je in tijdnood komt. Maar het nagerecht met wentelteefjes is niet echt tijdrovend dus leek het me leuk om dan maar de merinques zelf te maken.
Dat ze zo lekker zouden worden dat had ik niet verwacht!
Misschien zijn ze uiteindelijk niet helemaal geworden zoals ze bij dit nagerecht bedoelt werden maar ik was wel super blij met het resultaat. Voor dit nagerecht moesten ze eigenlijk super bros en krokant zijn omdat ik ze moest verkruimelen.
Ik had ze eigenlijk met cacaopoeder moeten maken, maar dat geeft mijn inziens nu weer net niet chocolade smaak waar ik naar zocht.
Ik heb ze daarom gemaakt met gesmolten pure chocolade (70% cacao)

Lees verder...
19 Mar 2015

Een doordeweekse dag

Gister scheen de zon en hadden we echt hier in huis de lente kriebels. Alhoewel we nog de jas aan moesten tijdens het BBQ-en hebben we genoten van het buiten zijn.
Vandaag is het compleet anders, we konden de winterjas weer met gemak aan. Dat komt wel goed uit, want wat kwam ik nog in de diepvries tegen; 2 konijnenbouten.
Tjee helemaal vergeten dat ik die nog had. Die ‘gekke’ bouten zitten altijd per 6 verpakt. Tien passen er in mijn grote pan, ooit klaargemaakt voor een etentje en de twee die over waren in geseald. Meestal maak ik konijnenbouten op zijn Limburgs maar die moeten een nacht in de marinade staan, daar is de tijd nu te kort voor.
Konijn in mosterdsaus lijkt me ook erg lekker. Leuk om weer eens iets nieuws te proberen dus aan de slag vandaag.

Herkenbaar, kom je ook nog wel eens wat in je diepvries tegen? Gelukkig overkomt het me niet vaak en ben ik nu nog ‘net op tijd’ met mijn winter konijnenpootjes voor de echte lente begint!

Lees verder...
16 Feb 2015

Dilemma

Wat een dilemma, wat ga ik doe?

Je kunt geen kookboek openslaan over BBQ-en of slow cooking of je komt wel ergens een recept met varkens procureur tegen. Herman den Blijker schrijft zelfs dat het een van zijn lievelings stukken vlees is en bij Uit-Koken staat regelmatig procereur met amandelen op het menu voor een kookwork shop.

Nu zijn we sinds kort in het bezit van een BGE dus leek het ons wel leuk dit te gaan bereiden. Vol verwachting klopte de halve zaterdag ons hart. De BGE snorde mooi, de temperatuur was mooi controleerbaar zo rond de 110 Gr.C., en tot slot werd de juiste kerntemperatuur van het vlees bereikt in de in de receptuur opgegeven tijd. Mooier kon het toch niet en het vlees zag er ook nog eens volgens het plaatje uit :-)

Lees verder...
08 Feb 2015

Zuidvruchten Noten cake

Op het verlanglijstje van de jarige stonden langwerpige bakblikken.
Leuk, maar leeg toch ook wel een beetje saai om te geven.
Eentje heb ik gevuld met een cake van abrikozen, krenten, rozijnen en vijgen en honing met hazelnoten & amandelen on top.
Ik heb deze cake nog nooit eerder gemaakt, hopelijk valt hij in de smaak. Het andere bakblik mag ze zelf vullen ☺

En als ik dat toch bezig ben, meteen ook dezelfde voor onszelf gemaakt. Je moet tenslotte toch weten weten wat je weggeeft ☺

Lees verder...