24 Jul 2015

Gravad Lax

Wij zijn helemaal in de ban van het zelf zalm roken. Werkelijk het is zo lekker !!
Ik koop dan een hele zalm lende en snijd daar dan mooie stukken zalm uit. Natuurlijk blijft er steeds het einde van de zalm over.
Daar kan je natuurlijk diverse heerlijke gerechten mee maken oa deze Gravad Lax.

Zoals op de foto geserveerd als amuse starter voor een diner. Iedereen een lege amuse lepel, gravad lax en dressing op een plateau zo kan iedereen zelf zijn lepel maken.
Een makkelijkere amuse kan je niet bedenken :-)

Lees verder...
13 Jun 2015

Zalm bombe

Ben je nog op zoek naar een makkelijk en lekker voorgerecht, maak dan eens deze gerookte zalm bombe.

Je vult de gerookte zalm simpel met wat roomkaas: Zoek een kleine ronde vorm, in heb een mini tapasschaaltje gebruikt. Leg een stukje huishoudfolie over je schaaltje. Leg daar een plakje gerookte zalm op en druk met je vinger het plastic incl. de zalm in je schaaltje. Laat een klein stukje zalm overhangen.
Schep wat van de aangemaakte roomkaas vulling in de zalm en vouw de rest van de zalm erover heen.
Haal het geheel met plastic en al uit je schaaltje en draai het plastic dicht zodat er een strakke bombe ontstaat. Leg de zalm bombe's in de koelkast om wat op te stijven.
Het woord bombe en of de foto zetten je misschien op een dwaalspoor, ze zijn iets groter dan een eierdop.

Lees verder...
03 Jun 2015

Hangop met een moderne twist

Er is niets mis met oude recepten. Hangop met aardbeien is zo'n ouderwets grootmoeders recept. Het klinkt in iedergeval oubollig maar de smaak is zo lekker dat er niets ouderwets aan is.
Je hoeft geen keukenprinses te zijn om dit te kunnen maken!
Het enigste wat je een beetje moet hebben is tijd.
Heb je niet zo veel tijd plan het dan goed in want met een goed planning is het heel goed te doen.

Hang de yoghurt bv s'avonds uit in een theedoek voor je naar bed gaat, dan is hij de volgende ochtend mooi uitgehangen.

Lees verder...
04 May 2015

Chocolade merinque

Voor een toetje bier wentelteefjes met peer had ik chocolade meninques nodig. Nu ben ik niet zo van het kant en klare kopen al moet dat soms wel als je in tijdnood komt. Maar het nagerecht met wentelteefjes is niet echt tijdrovend dus leek het me leuk om dan maar de merinques zelf te maken.
Dat ze zo lekker zouden worden dat had ik niet verwacht!
Misschien zijn ze uiteindelijk niet helemaal geworden zoals ze bij dit nagerecht bedoelt werden maar ik was wel super blij met het resultaat. Voor dit nagerecht moesten ze eigenlijk super bros en krokant zijn omdat ik ze moest verkruimelen.
Ik had ze eigenlijk met cacaopoeder moeten maken, maar dat geeft mijn inziens nu weer net niet chocolade smaak waar ik naar zocht.
Ik heb ze daarom gemaakt met gesmolten pure chocolade (70% cacao)

Lees verder...