01 Oct 2014

Onverwachte traktatie

Onverwachte traktatie's zijn altijd welkom op de afdeling :-)
Twee weken geleden heb ik veel appeltaarten gebakken, mijn ega heeft getrakteerd dat hadden ze nog tegoed voor zijn verjaardag.

Deze week was er ( althans dat vonden wij) weer een aanleiding om te trakteren maar het moest wel een 'gewone' traktatie worden en eentje waarvan ik zeker wist dat er voldoende zou zijn voor als er onverwacht mensen van een andere afdeling binnen zouden lopen. Dus helemaal een afgebakende hoeveelheid wist ik niet.
Cake is dan de makkelijkste oplossing, dus vertoefde ik weer een dagje in mijn geliefde keukentje.
Ik heb gebakken:

Lees verder...
15 Sep 2014

Marokko en omgeving

Zuid-Middellandse zee keuken is voor mij een heel nieuw terrein. Dit zijn mijn eerste stappen in deze keuken en ik moet zeggen het is me erg goed bevallen.

Ik had een cadeaubon gewonnen en heb daar het Kookboek: Bismilla Arabia van Nadia Zerouali & Merijn Tol van gekocht.

Heerlijke avondjes op de bank doorgebracht met dat boek en daarna wilde ik aan de slag gaan, maar waar haal ik alles vandaan in dit dorp ;-)
Zo moest ik voor Jales brood een speciaal kaasje hebben nl Tulum Peyniri.

Lees verder...
01 Sep 2014

Afwachten... spannend

Het is weer september, vorig jaar heb ik op 4 september vijgenjam gemaakt. Dit jaar op 1 september deze vijgenchutney.
September is blijkbaar (mijn) vijgenmaand.

Nu had ik weer zo'n hele tray vol verse vijgen voor 6,95 euro, daar wordt ik toch zo blij van!

Al 2 keer een lekkere vijgensalade gemaakt, maar ik hield nog vijgen over.

Lees verder...
29 Aug 2014

Sissende lamskoftes

Echt het staat binnen 35 minuten op tafel en is zó lekker!!
Deze koftes zijn gemaakt van lamsgehakt, helaas is dat niet altijd overal verkrijgbaar. Al kan je het natuurlijk ook maken met andere gehaktsoorten.
Eigenlijk is het recept erg simpel, maar wat het dan toch weer zo speciaal maakt is de frisse rode kool en het zout van de pistachenootjes.

Mocht het dit weekend nog mooi weer worden dan steek je nog even de BBQ aan, anders leg je ze gewoon op de grilplaat op de gaspit ( of wat je hebt). Ook geen grilplaat voorhanden, bakken in de hete pan kan natuurlijk ook.

Lees verder...