Oergranen brood

Brood
  

under-heading

Oergranen brood

Ingredienten

500 gr oergranen sourby brood mix
280 ml water van 27-28 Gr.C
15 gr boter of margarine, vloeibaar
8 gr zout
4 gr droge gist

Bereiding

Meet het water af.
Meet de gist af en schenk een beetje van dit water bij de gist. Roer met een kloppertje zodat de gist oplost in het water.

Doe de rest van het water in de kom je keukenrobot, voeg de bloem toe. Plaats de deeghaak en laat je keukenrobot op de laagste draaien.

Voeg de opgeloste gist toe.
Voeg het zout toe als de gist is opgenomen door de bloem.
Voeg de boter toe als het zout is opgenomen door de bloem.
Laat je keukenrobot 10 minuten draaien de laagste stand.

Haal het deeg uit de kom en bedek met met plastic folie of een theedoek. Laat het deeg 15 minuten rijzen.

Duw het deeg plat, vouw het dubbel en herhaal dit een paar keer. Maak een bol van je deeg en laat het onder een doek of plasic folie 15 minuten rijzen.

Vet een bakplaat of bakvorm in.
Geef je deeg de gewenste vorm en leg in de bakvorm. Ik heb een Petromax gietijzeren pan gebruikt van
Dek opnieuw af en laat 60-70 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200-220 Gr.C. , het liefst conventioneel ( boven en onder warmte)
Bestrijk het gerezen deeg met water en bak het brood gedurende 30-35 minuten.

Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen

Algemeen


persons : nvt
time : 120 minuten
book : Sourby
print : Afdrukken