under-heading
Lekkere salade

Lekkere salade

08 Oct 2022

De hele middag bezig geweest met voorbereiding van de pizza van morgen.
Heerlijke klassieke tomatensaus gemaakt en een basilicum olie ( een keertje wat anders dan af garneren met basilicum blaadjes)
Ook het deeg gemaakt, deze staat nu mooi te rijzen in een houten schaal onder een vochtige theedoek.
Wauw wat blijft deeg maken complexe materie, hoe meer je leest hoe meer je te weten komt en beseft dat mijn deeg echt wel voor verbetering vatbaar is.

Lees verder...
div-line
Open Lasagna

Open Lasagna

07 Oct 2022

Open lasagna, super lekker en het stond in no time op tafel!
Vanmiddag was het weer ons 4 wekelijkse gesprek met Hematoloog. Meedoen aan een Europese studie behelst meer dan een standaard traject volgen en er moet echt een goede relatie zijn tussen patiƫnt en hematoloog, er was weer veel te bespreken! Alle vragen zijn beantwoord onderbouwd en uitgelegd, wederzijds.
Gelukkig zijn alle bloedwaarden okay zodat mijn lief maandag weer mag starten aan de zoveelste chemokuur. We zijn de tel kwijt en aftellen naar de laatste is nog te ver weg. We leven een beetje in 'niemandsland' op dit moment.
Daarna nog langer ( bijna 1 uur) bij de Zhuis apotheek gezeten om de nieuwe medicatie mee naar huis te krijgen.

Lees verder...
div-line
Napolitaans oliekannetje

Napolitaans oliekannetje

06 Oct 2022

We zijn helemaal in de ban van pizza's.
Gisteren weer de Ooni pizzaoven opgestookt, zo leuk om samen te doen. Voor hij lekker warm is zijn we wel een klein uurtje verder, het is net zo rustgevend om te doen als de Big Green Egg aansteken.
Niet dat we per se altijd willen grillen op de BGE maar wel dat we op zoek zijn naar ontspannings momenten, die vinden we samen zo in het buiten bezig zijn en dan nu ook met de pizzaoven.
Zeker nu het wat frisser buiten wordt en straks als de dagen echt korter zijn genieten we er erg van!

Lees verder...
div-line
Chinees kool

Chinees kool

05 Oct 2022

Heerlijke kip, aardappelen, Chinees kool in kerrie-kokosmelk saus.

Zo werken we de ene leftover weg en zo hebben we weer een nieuwe.
De Chinees kool had ik over van de kabeljauw teriyaki pappilotte van een paar dagen geleden. Nu heb ik weer kokosmelk over.

Lees verder...
div-line