Limburgs goud

under-heading

Limburgs goud

23 May 2016

Wauw, ik ben verwend vorige week door mijn buurman.
Hij was die dag voor het werk in Limburg en kwam met een hele dikke bos asperges achterom. Limburgs goud, daar wordt ik altijd blij van!!! Jammer was wel dat we 4 dagen op rij samen geen match konden maken. Hun agenda zat vol met afspraken en die van ons ook. Nu weet ik, dat was ook niet zijn insteek, maar als je zo verwend wordt dan is het ook leuk om er samen van te genieten. Een asperge dineetje heeft hij nu nog gewoon tegoed ☺

Vrijdag zaten we 'onverwacht-spontaan' met z'n drieën aan tafel. Het hoofdgerecht was gepland voor deze avond, het voorgerecht snel erbij verzonnen voor de gezelligheid.
Gewokte asperges met bosui en amandelen
en de Asperge quiche met huis gerookte warme zalm, was een perfecte combinatie!

Zaterdag kwamen vrienden van ons eten.
We zijn begonnen met een Flammkuchen met asperges voor bij het aperitiefje.
Daarna een Asperge salade met gerookte kip en sinaasappel.
Het hoofdgerecht heb ik lekker simpel gehouden: Asperges traditioneel met gekookte aardappel, ham, ei en een Hollandaise saus met wat verse dragon erin.
Het nagerecht blijft nog even geheim, dat was een test voor mijn verjaardagsfeest.

Ik heb nog asperges over. Vandaag een beetje aan het experimenteren gegaan, een Asperge jam en een Asperge chutney gemaakt.
Hoe die uiteindelijk smaken weet ik nog niet maar de voortekenen zien er goed uit.
De jam zou passen op een crostini met ham of paté en de chutney zou smaken bij geitenkaas of gerookte kip.
Over twee weken gaan we ze testen, mocht het een succes zijn dan is er nog voldoende tijd om meer te maken. Het asperge seizoen loopt tot 24 juni!

Van de laatste asperges die nu nog in een natte theedoek in de koeling liggen ga ik morgen nog een asperge soepje maken.
De tijd van de asperges is maar kort, je moet er van genieten nu ze er zijn!

Enne: ik gun iedereen zo'n buurman !!

div-line