Zalm koud roken

under-heading

Zalm koud roken

09 Apr 2016

Er kan niets mis gaan, iedereen kan dit!

Benodigdheden: zalm, zeezout, suiker, rookmot, rookmothouder oftewel een cold smoke generator, BBQ met deksel of een kartonnen doos.

Ik zag de ene na de andere gerookte zalm op Facebook voorbij komen bij mijn mede Egg heads friends. Nu kan je niet altijd alles willen…. maar hun gerookte zalmen zagen eruit om van te watertanden…..en ik werd wel erg nieuwsgierig!
Google is soms mijn beste vriend en ik vond een nieuwe Cold Smoke Generator afgekort CSG online voor19,95 euro. Die kans liet ik me toch niet voorbij gaan.

Wat een aankoop, geweldig ik ben er super blij mee.
Deze week al de 2e zalmlende gerookt. Het is geen werk, je hebt er geen omkijken aan en het kan niet mislukken. Het enigste wat je moet hebben is geduld.

Dit is het schema:
8.00 uur s morgens de zalm pekelen
20.00 uur s' avonds de zalm drogen
8.00 uur s'morgens de cold smoker aan en roken
18.00-20.00 uur klaar met roken en inpakken
18.00 uur de volgende dag klaar voor consumptive

Klik hier voor de receptuur om zalm koud te roken en hier om te zien wat een Cold Smoke Generator is.

Ik zou zeggen, doe eens gek en schaf er eentje aan.
Je eet nooit geen kant en klaar gekochte zalm want deze is vele malen lekkerder.
Nog een voordeel, ook geen kans meer op listeria besmetting!

div-line