NL Big Green Egg BBQers

under-heading

NL Big Green Egg BBQers

30 Jul 2015

In mijn blog verhalen heb ik nog niets geschreven over onze Big Green Egg (afgekort BGE) waarvan we sinds november j.l. de trotse eigenaar van zijn.
Ik probeer steeds de recepten die we bereidt hebben op onze BGE, te herschrijven of zo te beschrijven zodat ze (misschien)ook te bereiden zijn op een ander merk BBQ of in de oven. Helaas is dit niet altijd mogelijk omdat de BGE nu eenmaal meer is dan alleen een BBQ, rookkast of een conventionele oven.
Al jaren deel ik mijn recepten met jullie via mijn website dus ik doe mijn best voor mijn trouwe website bezoekers omdat ik weet dat niet iedereen een BGE bezit!

Gebuikt je de BGE alleen maar om te grillen dan heb je wel een hele dure BBQ aangeschaft. Grillen, roken, pizza’s bereiden en slow cooking het kan allemaal op een BGE.
Vooral in het begin periode van de BGE hebben we veel geleerd en gebruik gemaakt van de kookboeken Hete Kolen en het Big Egg Cookbook. Nu we wel min of meer de basis technieken beheersen ben ik op zoek naar nog meer info, inspiratie en recepten.

Veel info heb ik opgedaan op een (besloten) Facebook groep van Big Green Eggers waarvan ruim 90% bestaat uit Amerikanen. Het lijkt wel dat een BGE daar gemeengoed is. Helaas is niet alles wat daar aan de overkant van de grote plas bereid wordt hier in Nederland uitvoerbaar. Ze hebben daar bv veel meer kant en klare rubs en marinades, in de supermarkt kan dat zomaar 1/3 winkelgang vol zijn.
Ook zijn niet alle technische delen van varken en rund hier hetzelfde. In de USA snijden en benoemen ze vlees delen anders dan hier.

Dat weet ik maar al te goed. In het begin ( nu soms nog) vond ik het maar moeilijk als we bij onze zoon in Amerika zijn om het juiste vlees te kiezen. Tegenwoordig koop ik het dan gewoon en zoek dan bij hem thuis de bereidingswijze op. Zo zijn we daar bv helemaal weg van Top London Broil. Nu schijnt dat weer geen benaming voor vlees te zijn maar een naam van een gerecht. Maar in de loop van de jaren, heet het vlees nu gewoon zo. Tja zoek dan in Nederland maar eens uit wat je moet hebben.

Ook bereiden onze BGE facebook eggers in de USA vaak Pulled Pork. Maar wat gebruiken ze er precies voor? Varkensschouder of procureur ( varkensnek)
Varkensschouder is hier niet overal verkrijgbaar, procureur is hier bekender.

Daarom ben ik erg blij dat er sinds deze week een NL Big Green Egg (besloten) facebook pagina bestaat. Nu kunnen we elkaar gerichter adviseren, helpen en recepten uit wisselen.

Heb je interesse? meldt je dan aan op facebook bij NL Big Green Egg BBQers, want hoe meer actieve deelnemers hoe leuker!

div-line