Werelds eendje

under-heading

Werelds eendje

17 Aug 2015

Soms krijg ik wel eens recepten toegeschoven. Ik lees ze altijd met veel interesse maar het is echt niet zo dat ik ze dan ook maak.

Dit recept Eendenborst met calvados en groene peper ik kreeg het vorige week van de buurvrouw van 2 deuren verder, zij heeft de Volkskrant. Ze weet dat mijn ega gek op eendenborst is en beide zijn we dol op pepersaus.
Zelf had ik deze combinatie niet zo een twee drie gemaakt. Bij eend denk ik meer aan uiencompote, sinaasappelsaus of een portsausje.

Gister was het zo'n regenachtige zondag dat ik dacht ik ga eens lekker in de keuken aan de slag. Maar ja dan heb je dit en dan dat weer niet in huis en zin om naar de supermarkt te gaan had ik nu ook weer niet. Voor dit recept had ik alles aan huis. Lang in de keuken heb ik niet hoeven staan, het stond na 20 minuten op tafel en het was me toch lekker!

Wat was er nu lekker aan, natuurlijk de eendenborst maar vooral de pepersaus. Pepersaus maak ik altijd van slagroom en deze moest gemaakt worden van creme fraiche. Het was romig en een tikkeltje fris met de bite van groene peperkorrels.
Voor herhaling vatbaar !!

div-line