Chocolade merinque

under-heading

Chocolade merinque

04 May 2015

Voor een toetje bier wentelteefjes met peer had ik chocolade meninques nodig. Nu ben ik niet zo van het kant en klare kopen al moet dat soms wel als je in tijdnood komt. Maar het nagerecht met wentelteefjes is niet echt tijdrovend dus leek het me leuk om dan maar de merinques zelf te maken.
Dat ze zo lekker zouden worden dat had ik niet verwacht!
Misschien zijn ze uiteindelijk niet helemaal geworden zoals ze bij dit nagerecht bedoelt werden maar ik was wel super blij met het resultaat. Voor dit nagerecht moesten ze eigenlijk super bros en krokant zijn omdat ik ze moest verkruimelen.
Ik had ze eigenlijk met cacaopoeder moeten maken, maar dat geeft mijn inziens nu weer net niet chocolade smaak waar ik naar zocht.
Ik heb ze daarom gemaakt met gesmolten pure chocolade (70% cacao)

Klop voor de chocolade merinque de eiwitten stijf en spatel de gesmolten chocolade erdoor heen, beslist niet roeren. Je blijft dan een mooie marmer structuur zien en je proeft echt chocolade die nl van binnen niet helemaal meer hard wordt.

Een keertje eiwitten over, ga aan de slag het is niet veel werk. Je kunt ze prima invriezen, makkelijk als je onverwacht een nagerecht moet maken, ze zijn nl snel ontdooit., of gewoon lekker bij de koffie!

div-line