Afwachten... spannend

under-heading

Afwachten... spannend

01 Sep 2014

Het is weer september, vorig jaar heb ik op 4 september vijgenjam gemaakt. Dit jaar op 1 september deze vijgenchutney.
September is blijkbaar (mijn) vijgenmaand.

Nu had ik weer zo'n hele tray vol verse vijgen voor 6,95 euro, daar wordt ik toch zo blij van!

Al 2 keer een lekkere vijgensalade gemaakt, maar ik hield nog vijgen over.

Het tijdschrift de Foodies lag al meer dan een week op tafel, ik had er gewoon niet echt de tijd en de rust voor om daar eens voor te gaan zitten, tot vandaag. Wat staat er in tot mijn genoegen: vijgenchutney.
Vijgenchutney had ik al eens gemaakt van gedroogde vijgen maar deze chutney was van verse vijgen. 500 gr had ik er voor nodig. Snel even gewogen wat ik nog aan vijgen had, en ja 560 gr zat er nog in het kistje.

De overige ingrediƫnten had ik in huis, dus 20 minuten later stonden er 3 potjes Vijgen chutney op mijn aanrecht te pronken.
Nu maar afwachten hoe ze smaken.... nog een klein weekje geduld hebben....spannend

div-line