Marokko en omgeving

under-heading

Marokko en omgeving

15 Sep 2014

Zuid-Middellandse zee keuken is voor mij een heel nieuw terrein. Dit zijn mijn eerste stappen in deze keuken en ik moet zeggen het is me erg goed bevallen.

Ik had een cadeaubon gewonnen en heb daar het Kookboek: Bismilla Arabia van Nadia Zerouali & Merijn Tol van gekocht.

Heerlijke avondjes op de bank doorgebracht met dat boek en daarna wilde ik aan de slag gaan, maar waar haal ik alles vandaan in dit dorp ;-)
Zo moest ik voor Jales brood een speciaal kaasje hebben nl Tulum Peyniri.
In Nijmegen hebben ze een wereldsewinkel dus op naar Nijmegen. Daar keek ik mijn ogen uit, de kaas was zo gevonden en ik ging blij naar huis met ook nog eens heerlijke lamsgehakt.

Een week later ben ik terug gegaan, nu met een hele boodschappenlijst, uiteraard kon ik de helft niet vinden en ook deze keer werd ik uiterst vriendelijk geholpen. Ze vonden het leuk dat ik me in 'hun' gerechten aan het verdiepen was.

Nu wilde ik deze Pastilla gaan maken ( uit een kookboek van Jamie)
Ik heb een lamschouder van 2,5 kilo gebraden. Dat kost toch wel zo'n 4,5 uur voor hij helemaal gaar was.
Als je het vlees wat je over hebt in kleine porties invriest zodat je het op een andere keer makkelijk hebt dan valt het eigenlijk allemaal best wel mee ;-)
O wat zijn die Pastilla's lekker, je moet ze echt eens maken!

Zo kwam het thema van afgelopen weekend tot stand: een verjaardags feestje met een buffet met Zuid-Mediteraanse invloeden.
Misschien zijn niet alle recepten uit deze regio maar ze paste uitstekend bij elkaar.
Dit heb ik gemaakt:
- Jales brood
- Courgette met munt
- Baklajany
- Kips spies met pittige kerrie marinade
- Witvis tajine
- Sinaasappel salade
- Hummus met paprika
- Couscous met dadels
- Tomatensalade met gefrituurde hazelnoten
tezamen met gegrilde Franse mergezze van de bbq was ik, al zeg ik het zelf, erg tevreden over het resultaat. Iedereen was blij verrast met dit thema!

div-line