Kerst 2020 zal door COVID-19 heel anders zijn dan een normale Kerst. Iedereen is thuis en mag maar 3 gasten ontvangen.
Nu kan je er een hele speciale Kerst van maken door gerechten te gaan koken die je nog nooit gemaakt hebt of je kiest voor bekende recepturen.
Aan jou de keuze!
Voor mij persoonlijk: ik experimenteer het hele jaar door graag, met de Kerst geniet ik liever van het samen zijn van de familie en kook ik iets wat ik al eens eerder gemaakt heb met een lekker glas wijn binnen handbereik.
Zoals voorgaande jaren heb ik een Kerstmenu voor je samengesteld om je te inspireren uit mijn nieuwe 2020jaar recepten, lees het menu eens rustig door en wie weet zit er iets tussen wat je aanspreekt.
Uiteraard kunnen de voorgaande Kerstmenu’s, die je kunt vinden onder het balkje menu’s bovenaan, je ook nog op ideeën brengen
Alvast fijne Feestdagen, zorg goed voor jezelf en je geliefden, blijft gezond!
Culinaire groet, Marion
Garnalen cocktail met mango en malibu
In de Allerhande van dit jaar is het de comeback van de garnalencocktail, hij staat er zelfs 2 keer in. Je kunt diverse garnalencocktails vinden op mijn website.
Enkele voorbeelden:
-Garnalen cocktail met tomaat
-Garnalen cocktail met gedroogde ham
-Garnalen cocktail met meloen
-Garnalen cocktail met whisky saus
-Garnalen cocktail met mango, curry kokos, Malibu dressing
-
Onze 2020 garnalencocktail is gemaakt van garnalen met mango en een dressing van curry-kokoskruiden en malibu.
Zelf bedacht en net een beetje spannender ook al is er met een klassieker ook niets mis!
Courgette soep met erwten
O wat ben ik een fan van Ottolenghi! Deze soep komt uit het kookboek SIMPEL.
Mocht je nog een presentje zoeken voor iemand dit graag van koken houdt, dan is dit boek een aanrader.
Super lekkere soep, in het originele recept serveer je de soep met blokjes fetakaas. Ik heb de soep ook al diverse keren geserveerd met gerookte stukjes zalm. Gerookte vlokken forel of Hollandse garnaaltjes zouden ook kunnen.
De soep zit boordevol groenten, dan heb je die vast binnen
Wild zwijn wangen met een chocolade touch in de jus
Ik ben een lucky girl, ik heb een klantenkaart van de HANOS. Ik kom daar vaker om lekkere en of bijzondere dingen te scoren.
Diegene die mij een beetje volgen weten dat ik altijd een pak brickdeeg in mijn winkelwagentje leg, wij eten zo vaak home made loempia’s uit de Airfryer, maar dat even terzijde.
Deze keer wil ik de Wildzwijn wangen onder de aandacht brengen. Dit stoofvlees is na bereiding zo lekker mals. Laat je niet afschrikken door de naam wangen. Voor mij part noem je het gewoon stoofvlees, maar geef het product een kans.
Ik kan niet in je portemonnee kijken maar durf toch wel te zeggen dat dit onbekend stukje vlees voor veel mensen binnen hun bereik ligt. Het kost nl € 9,95 excl. btw ( 9%) per kilo. De verpakkingen zijn rond de 1.7-1.9 kilo.
Nu in COVID-19 tijd mag iedereen, ook zonder pasje, winkelen in de groothandels. Ik kan niet genoeg benadrukken, maak er gebruik van. Verruim je kennis, koop producten die je niet kent. Pak nu je de kans om horecakwaliteit te kopen voor thuis! En nee ik heb geen aandelen maar ik gun iedereen gewoon het plezier van het winkelen daar!
Dit recept heb ik van Daniel gekregen.
Ik had niet alle ingrediënten in huis die hij gebruikt heeft maar met enkele alternatieven is een prachtig en smaakvol gerecht geworden.
Peperkoek toevoegen aan de jus op het laatst dat zal bij vele van jullie wel bekend zijn, maar pure chocolade toevoegen zal voor vele nieuw zijn!
Het geeft nu net dat extra beetje diepgang aan de jus.
Het recept is zoals ik het gemaakt heb, onderaan het recept bij bronvermelding staat een linkje naar het originele recept.
Mocht je dit gemaakt hebben, leuk als je het mij laat weten!
Rode kool
Simpel snel en lekker. Kool stoven en op het frambozen jam erdoorheen roeren.
Knolselderijpuree
Bij de wildzwijn wangen hoort een lekkere smeuïge puree. De jus met chocolade komt hierdoor beter tot z’n recht als bij een gekookte aardappel.
Uiteraard kan je ipv knolselderij ook een puree maken van alleen maar aardappelen.
Broodpudding van croissants
Bijna niets makkelijker ’s te maken dan dit nagerecht.
Oude croissants, komt dat goed even uit als je op tijd al je boodschappen in huis wilt halen, en melk-suiker-ei-boter en vanille.
Mengen en 50 minuten in de oven bakken. Je schuift het in de oven als je aan het hoofdgerecht begint.
Wil je het luxer maken? Voeg dan wat bramen toe aan het mengsel voordat je het bakt.
Wil je het gerecht uitbreiden denk dan aan een bolletje ijs met karamelsaus.