Knolselderij puree

Bijgerecht
  

under-heading

Knolselderij puree

Ingredienten

700 gr knolselderij
400 gr aardappelen
6 eetlepels slagroom
beetje melk
nootmuskaat
zout

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 cm.
Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes.
Zet knolselderij en aardappelen samen in een pan water op het vuur, voeg wat zout toe en kook gaar in 20-25 minuten.
Prik even met een vork om te controleren, kook ander nog een wat langer.

Giet af en prak fijn met een pureestamper.
Voeg slagroom en nootmuskaat toe en roer deze erdoorheen.
Proef en breng indien nodig nog verder op smaak met zout en nootmuskaat.
Maak hem net zo smeuïg als je zelf wenst, je kunt meer slagroom toevoegen maar ik heb het gedaan met melk.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken