under-heading
Lolly ( lollie) van geitenkaas
Lolly ( lollie) van geitenkaas
Gravad Lax van Ikea
Gravad Lax van Ikea
Romige venkelsoep
Romige venkelsoep
biefstuk rodewijn saus op bloemkoolpuree
biefstuk rodewijn saus op ...
Tiramisu met limoncello
Tiramisu met limoncello
Chocolade blaadjes
Chocolade blaadjes

Klik op de foto's om de receptuur te bekijken.

 

Amuse: GEITENKAAS LOLLIE

Je mag soms best op herhaling gaan, deze amuse is van 2007 en is nog steeds lekker en leuk!

De recepturen hieronder zijn allemaal van 2018

 

1voorgerecht: GRAVAD LAX a la IKEA

Inspiratie komt overal vandaan, zo ook deze keer. Als ik rond lunchtijd bij Ikea ben dan vind ik een broodje met gravad lax altijd erg lekker. Deze keer bij Ikea zag ik daar het kookboek “Uit koud water” liggen, allemaal lekkere vis recepten. Voor 7,99 euro kon dit kookboek niet ontbreken in mijn kookboekverzameling. 

In dat kookboek staat ook Ikea’s eigen bereidingswijze van hun gravad lax.

Tja tja dacht ik dat zal wel…. Maar inderdaad hij smaakt precies zoals bij Ikea. Nee eigenlijk smaakt hij beter, bij Ikea wordt de gravad lax en dat snap ik wel, te koud geserveerd. Thuis heb je de uitserveer temperatuur uiteraard zelf in de hand. Maak er ook de lekkere mosterd dille dressing bij en het gerecht is compleet!

 

2voorgerecht: ROMIGE VENKELSOEP

Gewoon omdat het lekker is!

 

Hoofdgerecht: BIEFSTUK MET RODEWIJNSAUS OP EEN BEDJE VAN BLOEMKOOLPUREE

Dit hoofdgerecht hebben we afgelopen vakantie bij onze zoon en schoondochter in de USA gegeten. Zij hebben dit heerlijke gerecht voor ons klaargemaakt. Het is erg smaakvol, niet moeilijk te maken en klaar in 40 minuten. Voor ons een mooie herinnering aan quality family time!

 

Nagerecht: LIMONCELLO TIRAMISU 

Helemaal zelf verzonnen, ik ben er trots op. Het nagerecht toppertje van afgelopen zomer! Vele, nee zelf héél veel mensen hebben dit al gegeten. Dit recept heb ik oa gemaakt tijdens Beuningen Open 2018. Met mede hobby-kookliefhebbers hebben we afgelopen zomer weer een week met veel plezier "ons eigen restaurant" gerund en vol liefde en passie gekookt voor tennissers en gasten.

Dit nagerecht is het lekkerst als je het daags tevoren maakt, dat komt even goed uit zo met de feestdrukte!

 

Nog tijd over? CHOCOLADE BLAADJES

In de herfstvakantie heb ik deze chocoladeblaadjes met mijn kleindochter gemaakt. Leuk om dat nu weer te doen maar dan met hulst blaadjes.

 

Alvast fijne feestdagen gewenst!

Marion