Tiramisu met limoncello

Nagerecht


under-heading

Tiramisu met limoncello

Ingredienten

1 pak lange vingers
o,8 dl limoncello (Italiaanse citroenlikeur)
0,8 dl sinaasappelsap
40 gr suiker
250 gr mascarpone
1 vanilletoetje met slagroom
1 citroen om te raspen

½ potje lemoncurd ( bv chivers)
1 eetlepel crème fraîche

Bereiding

Leg de lange vingers op een groot bord. Meng in een kannetje de limoncello met de sinaasappelsap.
Bedruip de lange vingers met dit mengsel.

Klop het vanille toetje met de suiker door elkaar. Laat heel even staan zodat de suiker goed is opgenomen door de vanillevla.
Klop de mascarpone erdoor, net zo lang tot je een mooi egaal mengsel heb verkregen

Roer de lemoncurd los met de crème fraîche. Deel deze portie in drie gelijke delen

Leg een laagje lange vingers in een glazen cakevorm of op een rechthoekige schaal.
Schep hierop ⅓ van de lemoncurd en strijk glad.
Schep hierop de ½ van het mascarpone mengsel.
Rasp hierover een beetje citroenrasp

Leg hierop weer een laagje lange vingers en herhaal bovenstaande.

Doe de laastte ⅓ lemoncurd over in een spuitzakje en garneer de tiramisu met een motief naar keuze.
Zonder spuitzak kan het ook, gebruik een lepel en laat her en der wat druppels vallen.
Bestrooi indien gewenst nog met wat citroenrasp

Laat de lemon tiramisu minimaal 2 uur, liefst nog langer, opstijven in de koelkast.





Algemeen


: 6 pers
: 20 minuten + koelen
: Eigen recept
: Afdrukken