Nu ik dit burendiner menu invul is het al weer 5 jaar geleden dat we dit gegeten hebben. Toen der tijd had ik op mijn website nog geen menuvoorstellen staan, ik zit dit menu dus met terugwerkende kracht in te voeren.
Het thema van dit menu was Inspiration de vacances Français
Amuse CAMENBERT KROKET
1e voorgerecht: PATÉ MAISON AVEC IVRE POMMES oftewel Huisgemaakte paté met dronken appels (appels lekker gesmoord in de pommeau) Wijn: Pommeau de Normandie Maison fondéé par Pierre Boulard, eigen import.
2e voorgerecht: ST-JACQUES A LA CREME POMMEAU DE NORMANDE oftewel Coquille in pommeau room. Wijn Picpoule de Pinet Côteaux de Languedoc 2007
Hoofdgerecht: PROPRE INTERPRETAION SALADE GOURMANDE ACEV CHIRNEY DE FIGUE & TARTE U POMMES DE TERRE oftewel eigen interpretatie van salade gourmande met vijgenchutney en aardappeltaart. Wijn Château de Grand Clapeau 2006 Cru Bourgeois
Nagerecht: DACQUOISE GIVRÉE oftewel noten-merique taart. Wijn Pedro Ximenez dulce
Opmerking: Helaas heb ik toen der tijd geen foto gemaakt van het hoofdgerecht en zonder foto kan/wil ik op mijn site eigenlijk geen recepten meer plaatsten. Misschien dat ik het nog een keertje ga maken, dan volgt alsnog het recept met de foto.
Het was erg leuk om onze vakantie in Normandie als thema te gebruiken!