100 gr hazelnoten
280 gr fijne tafelsuiker
5 eiwitten
1 liter koffie ijs*
voor de chocoladecrème:
250 ml slagroom
140gr pure chocolade, gesmolten en afgekoeld
2 eetl. koffielikeur
witte chocolade krullen
verse frambozen om te garneren
Verwarm de oven voor op 150 Gr.C.
Bekleed drie bakplaten met bakpapier, teken met behulp van een bord een cirkel op elk papier van 20 cm doorsnede en keer het papier.
Pureer de hazelnoten grof in een keukenmachine,
Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom schuimig, voeg de suiker in gedeeltes toe en klop tot het eiwit mooi glanst.
Spatel de hazelnoten door het eiwit.
Striik de geklopte eiwitten uit op de drie cirkels.
Bak ze 1 uur, tot ze stevig en droog zijn.
Laat ze afkoelen in de oven en verwijder dan het bakpapier.
Laat het ijs 10 minuten in een kom staan en klop het dan met de mixer glad.
Strijk de helft van het ijs op een meringue -bodem, leg de volgende meringue-bodem erop en strijk de rest van het ijs erover.
Leg de derde meringue-bodem erop, druk hem wat aan, wikkel het geheel in plasticfolie en zet ten minsten 4 uur in de vriezer tot het stevig is.
Voor de chocoladecrème: klop de slagroom stijf. Spatel dan snel de gesmolten chocolade en de likeur erdoor.
Neem de meringue taart uit de vriezer en leg hem op een schaal.
Strijk de chocoladecrème over de boven en zijkant van de meringue taart en garneer met chocoladekrullen. Zet hem weer in de vriezer.
Wilkkel de taart weer in plasticfolie zodra hij stevig is.
Haal hem 15 minuten voordat u hem wilt serveren uit de vriezer en snijd in punten.
Serveer met wat frambozen
Foto:
Receptuur klopte niet, de hoeveelheid voor de chocoladecréme was veel te veel. Daardoor is de bovenkant te dik geworden. Ook de oventemperatuur van het orginele recept klopte niet, de meringue's waren te donker, dus ik moest opnieuw beginnen.
Het recept is nu aangepast.
Iedereen was vol lof over deze ijstaart en je kunt hem makkelijk een paar dagen van te voren te maken!
Tip
* sneller deze heerlijk istaart maken, gebruik kant en klaar ijs.
: 8-10
: Lang
: Kookboek: De Franse keuken
: Afdrukken