under-heading
Komkommer met blauwe kaas en honing
Komkommer met blauwe kaas ...
Dragon mayonaise
Dragon mayonaise
Pittige tomatensoep met gember-peperroom
Pittige tomatensoep met ge ...
Varkenshaas met grove mosterdsaus
Varkenshaas met grove most ...
Limoncello-achtige trifle
Limoncello-achtige trifle

Net als bij het snelle vis menu, het is een beetje van uw zelf, een beetje uit de winkel en een beetje van MarionsRecepten.
Het moet lukken… een snel en feestelijk menu zonder stress. Deze suggesties helpen u misschien op weg!

Als hapje vooraf, dat hoeft niet perse aan tafel, deze frisse komkommer met blauwe kaas gewoon bij de borrel voor het diner.

Als voorgerecht een carpaccio van rosbief met dragonmayonaise. Laat u niet misleiden door de foto want op de foto werd het gerecht als hoofdgerecht geserveerd met een salade en gebakken aardappelen. Het gaat om de dragon mayonaise die u makkelijk zelf kunt maken. Geen pastis in huis en wilt u deze niet aanschaffen maak de mayonaise dan daags van te voren en voeg wat extra dragon toe, zo kunt u de mayonaise ook goed op smaak krijgen. Deze mayonaise is klaar in een paar minuten.
Vraag bij de slager om mooie dunne plakjes rosbief ( vleeswaren). Haal de rosbief een half uurtje van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.Schik de rosbief mooi op borden en schep wat van de dragon mayonaise in het midden. Maak het bord verder leuk op met wat sla, cress of zo iets dergelijks.
Zet een mandje lekker brood op tafel met wat boter of olijfolie en zeezout.

Maak de pittige tomaten soep daags van te voren ( 30 minuten)en verwarm deze voor gebruik.
Klop de slagroom half stijf voor de gember-peperroom, maar niet zo stijf als op de foto,  en breng hem op smaak ( 5 minuten). Schep de soep in de borden, schep room erop en direct uitserveren.

Varkenshaas met grove mosterdsaus is klaar in 35 minuten.  Het vlees moet 3-4 minuten in de oven op 180 Gr.C.  Handig als je ovenaardappelen serveert bij dit gerecht en je op het laatst,  als de aardappelen eigenlijk al klaar zijn de temperatuur iets terugdraait, dan kan je het vlees in dezelfde oven er even bij zetten.

Van te voren heb je al een pan water aan de kook gebracht en kook je even de broccoli gaar of maak van te voren vast een salade.
Veel werk? Niet echt voor een Kerst menu lijkt mij….

Deze limoncello-achtige trifle komt het kookboek Jamie in 30 minuten. De trifle maak je in 15 minuten, daarna moet hij zeker 30 minuten opstijven. Maak hem gerust eerder dan hoef je niets meer de toen voor het dessert en kan hij zo op tafel. Ja een kant en klaar toetje kopen is minder werk maar deze is duizend maal lekkerder !!