3 eetl. olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 theel. chilipoeder, afgestreken
1 klein blikje tomatenpuree
250 gr tomaten in stukjes
1 pakje gezeefde tomaten a 500gr
650 ml kruidenbouillon
125 ml slagroom
1 theel. gemberpoeder
1 theel. versgemalen zwarte peper
2 eetl. peterselie, fijngehakt
½ theel zout
In de soeppan olie verhitten en ui en knoflook in 3 minuten zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 3-4 minuten meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de soep 20 minuten zachtjes laten koken.
In kom slagroom met gemberpoeder, peper en ½ theel. zout halfstijf kloppen.
Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren.
Tomatensoep over diepe borden verdelen. Met lepel de geklopte gember-peperroom in het midden van de soep scheppen. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.
: 6
: 30 minuten
: Tijdschrift: Allerhande 2004 no 1
: Afdrukken