Ingepakt

under-heading

Ingepakt

20 Oct 2022

Kabeljauw en papillot.
Een week geleden vroeg iemand die ik volg om een suggestie voor een niet vette vis recept. Ik gaf haar mijn snelle lekkere versie van kabeljauw papilote.
Ze liet naderhand weten dat ze het recept niet gemaakt heeft en uiteindelijk gekozen heeft om de kabeljauw gewoon traditioneel te bakken.
Prima hoor, maar door haar vraag kwam dit gerecht weer op mijn netvlies.
Vandaag stond hier in huis vis op de planning maar hoe of wat daar had ik nog niet echt over nagedacht, ik was nog volop bezig met onze houten vloer.
Gisteren in de wax gezet, vandaag moest hij uitgeboent worden.
Als je iemand adviseert mbt een makkelijke maaltijd, tja dan kan ik hem ook zelf weer eens maken.
Zo geschiedde, alles uit voorraad uit de groentenlade, ja ik weet het, in het originele recept zitten andere groenten maar dat maakt dit recept nu zo bruikbaar: deze keer Chinese kool, paprika, wortel en prei. Wel met dezelfde dressing!
Ipv rijst wat noodles toegevoegd vandaag, stukje kabeljauw erop en in bakpapier inpakken.
Klaar zetten, maakt niet uit wanneer en rond etenstijd 15-20 minuten in de oven.
Ik heb de kabeljauw pakketjes klaar gemaakt en daarna de vloer uitgeboend, ik weet gewoon dat ik na het uitboenen geen energie meer heb om te koken.
Nu schonk ik me, toen ik klaar was met uit boenen
een glas witte wijn in, schoof de pakketjes in de oven en ging daarna lekker relaxt aan tafel.
Gezellig samen nagetafeld en plotseling was de fles leeg....
Geluk zit in kleine dingen, vandaag oa in een gezellig na tafel gesprek en een glimmende parketvloer!
Ook eens kabeljauw pappilot maken, gebruik dit recept als uitgangspunt.
Vandaag heb ik de wasabi schuim niet gemaakt.

div-line