Pulled Pork

under-heading

Pulled Pork

09 Nov 2015

In Amerika weet iedereen wat je bedoelt met pulled pork, hier is het nog niet zo bekend.
Jammer want pulled pork is super lekker!!

We hadden het al eens eerder gemaakt en vonden het toen lekker maar hadden het idee dat het nog beter zou moeten kunnen. Ondertussen al heel wat gelezen hierover. Afgelopen weekend zijn we weer aan de slag gegaan. Om recepturen goed te kunnen vergelijken (pulled pork geïnjecteerd met kruiden en pulled pork neutraal) leek het ons handig om 2 stukken vlees tegelijkertijd te bereiden dan zijn alle omstandigheden gelijk en kan je ze beide naast elkaar proeven. Dat is toch anders als nu iets uit proberen en over een paar weken weer een keertje.
We hebben de procureur stukken op onze Big Green Egg gegaard in ongeveer 8 uur op een temperatuur van 120 graden. Uiteraard kan je dit ook in een gewone oven doen, het is gewoon slow cooking.
Als het vlees klaar is moet je het 2 uurtjes laten rusten en daarna met 2 vorken ( of met je handen) uit elkaar trekken ( pullen).

Je kunt pulled pork traditioneel eten op een broodje met een bbq saus maar het vlees is voor veel meer gerechten te gebruiken. Wat dacht je van pulled pork met gewokte groenten en mihoen of rijst. Pulled pork door de rode saus met spaghetti en macaroni. Pulle pork met aardappels in een ovenschotel en pulled pork met boerenkool lijkt me ook wel iets om eens te proberen…

Pulled pork maak je van varkenschouder of een procureur stuk, wij hebben procureur gebruikt. Dit vlees ligt niet in de supermarkt, vraag ernaar bij je slager die heeft het zeker.
Je zult er geen spijt van krijgen. Voor de onkosten hoef je het niet te laten, procureur valt onder ‘goedkoop’ vlees. Ja okay het stuk wat je koop weegt wel ruim 2 kilo maar daar kan je wel diverse keren van eten en het is uit de diepvries nog steeds super smakelijk.

Ben je na mijn verhaal nog niet overtuigt, google dan maar eens op pulled pork, misschien dat je dan denkt, ja dat ga ik ook eens proberen!

div-line