GEHAKTBALLEN IN CHILISAUS

under-heading

GEHAKTBALLEN IN CHILISAUS

24 Sep 2012

Mijn man wilde wederom iets hartigs trakteren voor zijn verjaardag op het werk.
De gehaktballen voor harde werkers geserveerd met zachte broodjes ( zie weblog 19 juli) waren goed in de smaak gevallen.
Het leek mij leuk om daar op voort te borduren.

In het kookboek Jamie’s Amerika kwam ik een heerlijk pittige stevige chilisaus tegen. Met wat kleine toevoegingen aan de receptuur heb ik er een leuke eigen draai aan gegeven!
40 gehaktballen bakken is niet zo heel veel werk. Belangrijk is dat je alles van te voren afgepast en afgemeten klaar zet. Dus eerst oa veel ui snij werk :-)
Terwijl je de eerst gehaktballen aan het bakken bent maak je de volgende serie. Twee pannen tegelijk op het vuur en je bent in ander half uur klaar.
De chilisaus is ook niet zoveel werk, gewoon lekker laten pruttelen op een zacht vuurtje.

De volgende dag heb ik de gehaktballen in de saus opgewarmd. Warme pitabroodjes erbij, alles hup in de auto ( wel voorzichtig rijden met het warme water in de safing disch = drempels) en snel even brengen.

Veel werk, ach wat is veel werk, eerlijk is eerlijk voor 40 personen appeltaart bakken is ook veel werk……
Die blije gezichten, daar doe je het voor !!!!

div-line