Blauwe kaas

under-heading

Blauwe kaas

11 Dec 2022

Op ons zondagse menu van vandaag stond een lekker stukje zijlende van @kloosterboerderij_van_buuren. Daarbij maakte ik een blauwe kaas dressing/saus die ik tegen kwam
in een old kerst magazine van 2007 !!

Als bijgerecht had ik een tre simple aardappeltje uit de airfry in gedachten tot ik vanmorgen deze aardappel variatie op instragram tegen kwam:
Aardappel koken in schil, fijn pletten met een glas. Olie en kruiden erover en bakken in de oven.
Het recept schreef voor 9 minuten in een oven van 190 gr C.
Ik had mijn gevoel moeten volgen, in die tijd op die temperatuur krijg je de aardappel niet krokant. Maar goed effe de grill erbij aan en we kwamen tot een tevreden eind resultaat.
Waar het om ging vandaag was de nieuwe kaas dressing en ook die was lekker. Blue d'Auvergne losgeklopt met zure room, Dijon mosterd, cayennepeper, paprika poeder en wat zout.
Het recept zei dat de kaassaus zou smelten op het warme vlees tijdens het uitserveren, helaas dat was niet zo maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke combi was!

Meer dan tevreden over deze dag, vorig jaar geen kerstboom gezet omdat
mijn lief in het Zhuis lag, vandaag samen weer de kerstboom gezet, blijft voelen als een cadeautje

div-line