under-heading
Venkel aioli
Venkel aioli
Soep van botersla met mascarpone ansjovissaus
Soep van botersla met masc ...
Kabeljauw in kappertjes tomatensaus
Kabeljauw in kappertjes to ...
Zalm quiche van Lotte
Zalm quiche van Lotte
Coq au Vin uit de stoofbijbel
Coq au Vin uit de stoofbijbel
Zalm tompouce
Zalm tompouce
Moderne bananensplit
Moderne bananensplit

Ieder jaar zoek ik wat Kerst menu suggesties voor mijn trouwe volgers bij elkaar. Ik haal de voorstellen uit mijn 2021 recepten zodat alles nieuw is. Vaak prijken ook de menuvoorstellen met de Kerst op onze eigen tafel, maar dat zal dit jaar anders zijn. We hebben nog geen idee hoe onze Kerst zal verlopen. Ik ga ervan uit dat ik gezellig met mijn lief in het ziekenhuis mee eet. Mijn voorstellen voor dit jaar zijn: VENKEL AIOLI Uit het kookboek Ibiza van Sergio Herman heb ik deze lekkere starter dip gekozen. Als je tijd hebt maak er dan zelf chips bij maar met lekkere toastjes kan het ook. SOEP VAN BOTERSLA MET MASCARPONE VAN ANSJOVIS Uit het kookboek de bijbel van de Italiaanse keuken maakte ik een paar maande geleden deze hele bijzondere soep! KABELJAUW IN KAPPERTJES TOMATENSAUS Het kookboek 150 authentieke Italiaanse recepten maakte ik deze simpele maar o zo lekkere kabeljauw in tomatensaus. Neem een kleiner stukje kabeljauw en je hebt een heerlijk tussengerecht. ZALM QUICHE VAN LOTTE Met mijn kleindochter samen maakte we samen (op haar verzoek) deze heerlijke zalmquiche. Wat was ze trots! Serveer deze quiche als tussen gang maar als amuse kan het ook. COQ AU VIN Uit het kookboek de stoof bijbel maakte ik dit heerlijke vakantie memorie gerecht. De kip lekker lang in de wijn laten marineren is wel noodzakelijk. Je kunt het uitstekend ruim van te voren maken, dat heeft echt voordelen want dt komt de smaak alleen maar ten goede. ZALMTOMPOUCE In de suggesties mag toch ook een recept van eigen hand niet ontbreken. Met trots kan ik jullie vertellen dat deze zalm tompouce al diverse keren bij onze gasten in de smaak is gevallen! MODERNE BANANENSPLIT Creatie van mijn dochter en kleindochter. Heel erg lekker en niet moeilijk. Je moet er wel een goede crème brulee brander voor hebben Hopelijk zit er iets tussen wat je aanspreekt en of ben je op een een idee gebracht. Uiteraard kan je ook nog lekker snuffelen in de oude menu's. Maak er met elkaar Fijne Feestdagen van en maak weer mooie memories waar je later met plezier op kan terugkijken! Culinaire groet Marion