Het was weer onze beurt. In het begin lijkt het steeds moeilijker om een leuk menu te verzinnen maar als je eenmaal een gerecht hebt gevonden wat je graag wilt gaan maken dan komt de rest vanzelf.
Deze keer heb ik me laten inspireren door een gerecht die we gegeten hebben bij restaurant De Sjalot in Nijmegen. Daar staat Sibrecht Benning achter de stoof. Zij bedenkt ongebruikelijk smaakcombinaties. Haar basis is de Franse keuken maar ze geeft aan al haar gerechten een Arabische touch.
Wat is er nu Franse dan duck confit? Wat is er nu meer Arabische dan Ras el Hanout? Wat lag er op ons bord bij de Sjalot: Duck confit met ras el hanout en sinaasaplesaus.
Het recept heb ik niet, maar met de smaak nog in mijn hoofd heb ik er toch een mooi gerecht van kunnen maken.
De rest van het menu kwam daarna vanzelf.
Misschien geeft dit menu je inspiratie om er zelf ook iets mooi van te maken.
1egang:
Op hooi gerookte ossenhaas met een mosterd espuma
2egang:
In rode biet en wodka gemarineerde zalm met rode biet
3egang:
Romige venkelsoep met een bladerdeeg stengel
4egang
Buikspek met garnalen op warme mango
5egang
Duck confit met sinaasappel ras el hanout saus
6egang
Chocolade mousse bol met gebrande sinaasappel crème
Ja het was veel werk, dat zal ik niet ontkennen…. Maar het was het waard.
Het was weer een topavond en over 1 ½ jaar zijn wij pas weer aan de beurt….weer genoeg tijd om na te denken wat we dan weer gaan maken!