under-heading
Op hooi gerookte ossenhaas
Op hooi gerookte ossenhaas
In rode biet en wodka gemarineerde zalm
In rode biet en wodka gema ...
Romige venkelsoep
Romige venkelsoep
Buikspek op warme mango
Buikspek op warme mango
Sinaasappelsaus met ras el hanout
Sinaasappelsaus met ras el ...
Gekonfijte eendenbout
Gekonfijte eendenbout
Chocolade mouse met gebrande sinaasappelcreme
Chocolade mouse met gebran ...

Het was weer onze beurt. In het begin lijkt het steeds moeilijker om een leuk menu te verzinnen maar als je eenmaal een gerecht hebt gevonden wat je graag wilt gaan maken dan komt de rest vanzelf.

 

Deze keer heb ik me laten inspireren door een gerecht die we gegeten hebben bij restaurant De Sjalot in Nijmegen. Daar staat Sibrecht Benning achter de stoof. Zij bedenkt ongebruikelijk smaakcombinaties. Haar basis is de Franse keuken maar ze geeft aan al haar gerechten een Arabische touch.

 

Wat is er nu Franse dan duck confit? Wat is er nu meer Arabische dan Ras el Hanout? Wat lag er op ons bord bij de Sjalot: Duck confit met ras el hanout en sinaasaplesaus.

 

Het recept heb ik niet, maar met de smaak nog in mijn hoofd heb ik er toch een mooi gerecht van kunnen maken.

De rest van het menu kwam daarna vanzelf.

 

Misschien geeft dit menu je inspiratie om er zelf ook iets mooi van te maken.

1egang:

Op hooi gerookte ossenhaas met een mosterd espuma

 

2egang:

In rode biet en wodka gemarineerde zalm met rode biet

 

3egang:

Romige venkelsoep met een bladerdeeg stengel

 

4egang

Buikspek met garnalen op warme mango

 

5egang

Duck confit met sinaasappel ras el hanout saus

 

6egang

Chocolade mousse bol met gebrande sinaasappel crème

 

Ja het was veel werk, dat zal ik niet ontkennen…. Maar het was het waard.

Het was weer een topavond en over 1 ½ jaar zijn wij pas weer aan de beurt….weer genoeg tijd om na te denken wat we dan weer gaan maken!