under-heading
Filodeeg horentje met zalm
Filodeeg horentje met zalm
Gerookte zalmreepjes met wasabimayonaise
Gerookte zalmreepjes met w ...
Pompoensoep met kip
Pompoensoep met kip
Contrafilet van de BGE
Contrafilet van de BGE
Reibekuchen
Reibekuchen
Quiche van snijbonen
Quiche van snijbonen
Christoffeltaart van Marion
Christoffeltaart van Marion

Misschien al een beetje vroeg, het is pas half november.... maar ik weet het menu al!

We hebben zoveel lekkere nieuwe recepten in 2015 gegeten dat het me leuk leek om dat nu eens als uitgangspunt te nemen. Een Kerst menu samengesteld uit recepten van het afgelopen jaar.

Dan beginnen we met een amuse van filodeeg horentjes. Deze horentjes waren gevuld met gerookte zalm. deze keer ga ik ze niet met zalm vullen want we eten al gerookte zalm bij het voorgerecht. Ik denk aan  makreel, forel of garnalen, die keuze moe  tik nog maken. Ik heb ze ook wel eens gevuld met een beetje ijs, als mini nagerecht. 

Daarna staat home made gerookte zalm op het menu met wasibi-mayonaise. Je kunt zelf zalm roken, daar hoef je niet per se een BGE of rookoventje voor te hebben. Je kunt het ook in een oude pan doen. Google daar maar eens op als je het leuk vindt om te doen. Je kunt dit gerecht ook maken met kant en klaar gerookte zalm. Zeker in de december maand is er een mooi aanbod in kant en klaar gerookte zalm. Versier het gerecht met leuke eetbare bloemblaadjes, dan is het ook een feest voor het oog.

Daarna een lekker soepje, deze keer kies ik voor pompoen. Pompoen is hip en trendy op dit moment. Voor in dit menu laat ik de kip achterwege anders wordt het allemaal wel een beetje te veel.

Het hoofdgerecht komt in ons geval van de BBQ maar het kan ook in de oven bereid worden. Denk er maar eens over na om ook de BBQ voor de dag te halen met de Kerst. Er is toch niets leukers dan met z'n alle met een glaasje in de hand om de BBQ te staan buiten. De kinderen zullen het zeker te weten erg leuk vinden... Wij kiezen voor een stukje contrafilet, dat is snel klaar want we willen natuurlijk ook niet door en door koud worden buiten :-) Bij de contrafilet serveer ik een heerlijke pepersaus. Groenten en aardappelen horen er natuurlijk ook bij, in ons geval een snijbonen quiche en reibekuchen. Beide maak ik van te voren en ik warm het op in de oven.

Als nagerecht deze super lekkere Christoffeltaart. Ik heb hem voor het eerst gegeten bij mijn vriendin. Daarna heb ik hem al twee keer zelf gemaakt. Maak hem zoals je hem zelf lekker vindt. Mijn vriendin maakt hem van melkchocolade, wij vinden zo puur mogelijk het lekkerst.

Klik op de foto's en je komt direct op de recepten, succes met zoeken en samenstellen van je Kerstmenu!