under-heading
Quiche zalm dille kappertjes
Quiche zalm dille kappertjes
Filodeeg pakketje met kabeljauw
Filodeeg pakketje met kabe ...
Knolselderijsoep
Knolselderijsoep
Mini broodjes
Mini broodjes
Kalkoen, gevuld met appel en bleekselderij
Kalkoen, gevuld met appel ...
Tutti Frutti
Tutti Frutti
Fluweel zachte tiramisu met peer en perensorbet
Fluweel zachte tiramisu me ...

Ons Kerstmenu van 2014 is niet zo ingewikkeld.

Ook dit jaar geen geëxperimenteer met gerechten. In overleg met elkaar is er gekozen voor een kalkoen die we in 2005 al een keertje hebben gegeten. Blijkbaar is hij toen goed in de smaak gevallen en het is wel zo makkelijk :-)

Er moet nog gewoon gewerkt worden woensdag overdag al ga ik er van uit dat iedereen lekker op tijd hier zal zijn. Mijn kleindochter komt dinsdagochtend al dus heel veel tijd om veel in de keuken te doen heb ik niet. Met zo'n lieve meid van 4 jaar die met van alles wil mee helpen schiet het dan ook niet echt op.

Samen gaan we wel de zalm quiche maken. Die serveren we lauw warm als iedereen arriveert. Ook bakken we samen alvast de minibroodjes en een tulband voor bij de koffie op 1e Kerstdag. Daar kan de kleine meid zich goed in uitleven, met rode en groene fondant kan ze mooie kerstversieringen daarvoor maken.

De kabeljauw fildodeeg pakketjes kunnen ook al voorbereid worden. Omdat het een voorgerechtje is halveer ik de kabeljauw haasjes anders is het teveel. Omdat ik het van te voren klaar zet strooi ik wel wat paneermeel in het pakketje, niet te veel maar net voldoende om wat vocht dat vrijkomt te binden. Schuif de vis pakketjes 30 minuten voor het aan tafel gaan in de oven en je hebt er geen omkijken meer aan.

De knolselderij soep kan al veel eerder gemaakt worden, die hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Serveer niet zo'n volle kom zoals op de foto. Ook leuk om het in een koffie kopje te serveren.

Reken uit hoe lang de kalkoen met appel-kerrie in de oven moet staan zodat hij klaar is voordat de vispakkertjes in de oven gaan. Dek de kalkoen als hij uit de oven komt goed af met aluminiumfolie en dek dat af met een handdoek zodat de kalkoen lekker warm blijft. Server er groenten en aardappelen bij die je lekker vindt. In ons geval staat er zo ie zo tutti frutti op tafel, daar is mijn kleinzoon van 2 jaar verzot op.

Tenslotte het nagerecht, voor de kleinkinderen zal het wel een leuke ijssneeuwman worden. Voor ons de fluweel zachte tiramisu, perencompote en perensorbet ijs. Dit gerecht hebben we afgelopen mei op de kookles gemaakt en is zo lekker dat het niet misstaat in ons Kerstmenu.

Het is dus allemaal niet zo moeilijk, ik verheug me er nu al op!!!