Zeeuwse vissoep met room en dragon

Soep
  

under-heading

Zeeuwse vissoep met room en dragon

Ingredienten

300 gr witte visfilet zonder graten
2 eetl . boter
1 ui, gesnipperd
1 wortel, geschild en in kleine blokjes
1 theel. gedroogde of 1 takje verse dragon
mespunt saffraan of kurkuma
2 rijpe tomaten, in blokjes
1 eetl. bloem
1 liter visbouillon van 2 tabletten
100 ml kookroom
150 gr Hollandse garnalen
vers gemalen peper

Bereiding

Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en wortel met de dragon en saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles verkleurd is. Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken.
Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en puree deze dan.

Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook.
Verwarm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat vers gemalen peper.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Boodschappen juni 2011
print : Afdrukken