Natuurhuisje in Antully

under-heading

Natuurhuisje in Antully

23 Jun 2024

Vakantiehuisje in Antully

We zijn nu 1 week thuis en ieder dag moet ik aan vorige week denken, wat hebben we genoten van de vakantie. Herken jij dat? Dat je nu denkt vorige week deden we dit of vorige week aten we dat.
Dat betekend dat de vakantie goed was….

We zijn 7 dagen in een huisje in de Bourgogne geweest, deze keer boekte we via Natuurhuisje.nl een huisje in Antully.
Voor ons was dit de 3e keer dat we de Bourgogne bezochten. We waren eerder in Fontaines (net onder Changy) en in Mardor (bij Chouches).
Ook deze keer genoten we van alles wat de bourgogne te bieden heeft: heerlijke plate du jours, markt, wijntjes, snuffelen naar lokale producten en mooie rondritten door de wijngaarden.

Vandaag was onze avondmaaltijd geïnspireerd door een lunch in Autun, varkensvlees met een heerlijke mosterdsaus.
Ik kookte vanavond met dat in gedachten en mijn lief bakte weer eens echte home made Zondagse frietjes als side dish.
De mosterdsaus was heerlijk, kan ook niet anders want de mosterd is een vakantie souvenir. Als je me al langer volgt weet je dat ik gek ben op praktische vakantie souvenirs. En ja we waren in de streek waar goede mosterd gemaakt wordt….
We dronken er een goede Bourgognewijn bij, maar daarover in een blog verhaal aankomende week meer.

Ik wil nog even terugkomen op het huisje wat we geboekt hadden. Wij stoppen veel tijd in het zoeken naar een huisje. Het moet best wel aan veel voorwaarden voldoen, niet dat we zulke hoge eisen stellen maar we moeten toch wel op diverse dingen letten om de vakantie te laten slagen.
Door mijn mobiele beperking kijken en zochten we de laatste jaren al anders maar nu komen ook mijn lief z’n gezondheid issues erbij. Het huisje mocht wel wat comfort bieden voor alle rust momenten die we moesten inbouwen.
Dit huisje had alles, voor mij alles gelijkvloers en een makkelijk douche en voldoende zitplekken voor heerlijke relax uurtjes.
Dan even over de keuken, wauw die was compleet, heerlijk hoor alles lag er, heel bijzonder. Kruiden, zout, peper, wat olie om te bakken, beetje olijfolie voor 'n salade, een paar cupjes voor in de koffie machine, een paar theezakjes (alles is bedoelt dat je niet meteen na aankomst naar de supermarkt moet gaan als je iets vergeten bent mee te nemen van thuis.) afwasmiddel, waspoeder enz enz. De verhuurster had aan alles gedacht. Ik was echt verbaasd, dit heb ik nog nooit zo in een Europees huurhuisje aangetroffen. Je voelt je daardoor meteen heel erg welkom!
De serre aan het huisje was geweldig, wat was het heerlijk om daar te vertoeven…precies wat we gehoopt hadden.
Je kunt het huisje opzoeken op de website van Natuurhuisje.nl of op de eigen website van de verhuurders www.les-plaines.com

Dit was mijn review die ik schreef over het huisje:
“Zeer comfortabel huis, van alle gemakken voorzien, mooie keuken met ruim voldoende keuken inventaris, knus maar ook praktisch ingericht.
Zeer schoon huis, prettige ontvangst en gastvrouw antwoord snel op eventuele vragen.
Foto’s geven exact weer zoals het is.
De serre, al eerder vermeld door ander huurders is werkelijk super comfortabel. Natuurlijk willen we allemaal mooi weer op onze vakantie, de werkelijkheid is dat dit niet altijd zo is. Wij hebben zowel zon als regen gehad en ik moet eerlijk zeggen, de regendag had in de serre ook zijn charme. Ook van die dag hebben we genoten en dat is in veel andere huisjes niet zo.
Rustige omgeving, mooie Franse binnenwegen, gezellige dorpjes, dit kom je zo niet vaak meer tegen! Wat een rust en wat een ouderwets vakantiegevoel geeft dit. Het kan dus toch nog als je een pareltje vindt en dit is zo’n pareltje!!”


Mocht je ons nog wat willen vragen over het huisje dan kan dat natuurlijk ook (via e-mail).
Wat me nog rest is iedereen een fijne avond te wensen.

Ps wat beloofd is, is beloofd, ik kom nog terug over wijn proeven in de Bourgogne.div-line