Atjar tampoer

under-heading

Atjar tampoer

26 Jan 2024

Ik waag nog een poging.
Oude liefde roest niet, we gaan weer terug in de tijd.
In de jaren 80 prijkte vaak een Indonesisch getinte maaltijd hier op tafel.
Gisteren al een rundvlees smoor gemaakt voor morgen. Vandaag op zoek naar een bijpassend bijgerecht.
Al snuffeld in een oud kookboek zag ik Atjar staan. Daar ben ik gek op, helaas vindt ik hem tegenwoordig van de Chinees niet zo lekker meer.
In het verleden ook een paar keer zelf gemaakt maar het was ooit perfect.
Ik had nog een stuk witte kool liggen en ik dacht, ik probeer het gewoon weer. Nu weer een ander recept gebruikt, wie weet!
Nog een paar dagen wachten en dan weet ik of het lekker is.
De saus oogt wel troebel in de pot....
Maak jij wel eens Atjar zelf? Of weet jij een goed recept, ik hoor het graag!
Alvast een fijn weekend allemaal.

div-line