Shortribs voor buren van buren

under-heading

Shortribs voor buren van buren

24 Jul 2021

Mooie short ribs van Kloosterboerderij van Buren.

Gistermiddag om 12.00 uur hebben we mooie short ribs op onze Big Green Egg gelegd. Indirecte bereidingswijze ( en met bak water erin) rond de 110gr. Volgens het recept moesten we gaan tot een kerntemperatuur van 93 Gr, dan aflakken en door garen naar 96 Gr.
De Big Green Egg 'liep' de hele middag perfect en stabiel, de kerntemperatuur liep mooi langzaam op.
Tussentijds de bbq deksel niet opengehad om te kijken dus toen die eenmaal open ging waren we blij verrast, ze zagen eruit zoals ze er volgens ons uit moesten zien,mooi los gekomen van het bot.
Al met al was het al waren ze on 19.30 uur klaar.

O ja ook nog een mooi stuk beuken hout erin voor de rook. Zie foto wat een mooie rookring dit in het vlees gegeven heeft!

Rib in vieren gesneden en iedereen een rib gegeven.
Het vlees van de buitenste ribben was ( vonden we alle 4) te droog. De 2 binnenste waren veel malser.
Aan de gezelligheid van de avond deed dat niets af.
Wat hebben we weer een gouden randjes avond met hele lieve vrienden gehad!!

Toch blijf ik bedenken dat ik de volgende keer anders moet doen.
We denken dat we de ribs gaan inpakken als de kerntemperatuur de 80 gr heeft bereikt. We verwachten dat het vlees dan malser blijft.
Laat ik zeggen: de bereidingswijze van Pulled Pork hanteren.

Aan het vlees van @kloosterboerderij_van_buuren heeft het niet gelegen, ook de @biggreenegg liep weer als een trein en de @grilleye_original ( grill eye pro) hield ons op onze telefoon steeds op de hoogte van de voortgang!
Het is de bereidingswijze, daar moet nog wat aan gesleuteld worden.

Klik hier om te zien hoe we ze gemaakt hebben

Hoe maak jij short ribs?

div-line