under-heading

Gegrilde kreeft

06 Jun 2020

Dit stond al heel lang op mijn “wil ik ooit nog eens maken’ lijst.
Gisteravond was de gelegenheid! Gegrilde kreeft van de BBQ.

Ooit heb ik het kookboek Hete Kolen van Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas gewonnen bij Kookwinkel Oldenhof, toen kreeg Big Green Egg / Buiten koken vat op ons leven.

Toentertijd het boek van A tot Z gelezen en soms zoek ik er nog dingen in op, zo ook gisteravond.
Een ding aan het recept/bereidingswijze veranderd: de kreeft levend doorsnijden “vond ik moeilijk om te doen”. Wij hebben de kreeft 1 minuut voorgekookt. De meningen zijn verdeeld over wat de beste manier van kreeft doden is. Wat wel belngrijks is dat je ze goed voorkoelt, dan voelen ze minder.

De receptuur qua gril methode is goed. De volgende keer ga ik de olie vervangen door gesmolten boter, ik denk dat ik de kreeft dan nog lekkerder vindt.

Verder super genoten!!

div-line