under-heading

Tiramisu variaties

26 Aug 2019

Je moet er maar op komen, een nieuwe smaak tiramisu.

Vanaf 1994 maak ik al ‘mijn eigen versie’ tiramisu. Ik heb het toentertijd de naam snelle tiramisu gegeven, gewoon omdat je hem snel maakt. Achteraf had ik hem de naam veilige tiramisu moeten geven omdat je voor deze versie geen rauwe eigelen gebruikt.
Ik ben niet zo van het gebruikt van rauwe eigelen in dessert. Nog een voordeel van geen gebruik van rauwe eieren is dat je het gerecht gerust een paar dagen kunt bewaren.

Ik dwaal af van mijn onderwerp…. Varianties
Op mijn website staan:
Tiramisu snel
Witte tiramisu
Aardbeien tiramisu
Hazelnoot tiramisu
Kersen tiramisu
’n lekkere klassieke tiramisu
en mijn eigen, door vele geliefde creatie Tiramisu met limoncello

Vandaag heb ik een tiramisu toegevoegd en wel eentje met bier, een variatie die mijn dochter bedacht heeft voor een etentje met hun bier liefhebbende vrienden.
Ze stuurde me de foto toe, ik ben trots, wauw kei leuk bedacht!
Ook wij hebben het ondertussen mogen proeven, ze brachten het gisteravond mee.
Mmm er ligt nog een stukje in de koelkast voor vanavond op ons te wachten.
Tja en dan is het verhaal weer rond, dat kan omdat ze geen rauwe eieren heeft gebruikt.

Wil je weten wat mijn geheime vervanger is voor de eieren, zie hier het recept van mijn dochter Anneke.
Wil je deze tiramisu maken dan mag je ook op zoek gaan naar een biertje van MUIFEL bierbrouwerij en wel naar het speciaal biertje Black bastard en neem dan ook nog een paar lekkere MUIFEL biertjes mee om zo op te drinken!

div-line