under-heading

Goulash soep

01 Jan 1970

Een hele uitdaging om na te maken.
Met deze soep heeft Willie ( en Truus) ons verrast. Gezellig aan een 3 punter hing zo’n grote soepketel. Midden in de tuin had hij een open vuur gemaakt en daar hing de soep te pruttelen toen we met z’n alle aankwamen.
Ondanks dat het een warme zomerdag was hebben we met z’n enorm genoten van de soep en wat smaakte die lekker!

Ik zou ik niet zijn als ik niet om het recept zou vragen 
Willie, de lucky boy heeft delikat (een soort of soepkruiden) en een goulash-kruiden tube tot zijn beschikking om aan de soep toe te voegen. Hij laat deze ingrediënten door vrienden meenemen als ze in Hongarije op vakantie zijn.
Ik heb foto’s gemaakt van beide ingrediënten maar ik heb ze in Nederland niet kunnen vinden. Dus mocht er nog iemand naar Hongarije op vakantie gaan, mail me en dan stuur ik je de foto’s toe van de producten en het originele recept!

Nu het herfstachtig weer is werd het toch tijd dat ik een poging ging ondernemen.
Zijn kruiden heb ik vervangen door Ajvar, komijnpoeder en karwijzaad. Laten we zeggen de soep is niet exact hetzelfde geworden maar zeker wel 95%, dus ik ben zeer blij met het resultaat.
Ik heb de goulash soep gewoon in een pan op het gas gemaakt. Ik heb zijn recept gehalveerd, mijn soeppan zat nu tot de nek vol, genoeg soep voor 10-12 personen.
Onze gasten hebben er allemaal van genoten, we waren met z’n 6e. Ik heb nog iets over, ligt nu heerlijk in de diepvries op ons te wachten voor een lazy day!

div-line