Vorig jaar prijkte deze GRAVAD LAX ook al op het menu. We kunnen er niets aan doen, het blijft zo ontzettend lekker!!!!!
De ZEEUWSE VISSOEP blijft ook een toppertje.
Smaakvol en veel minder werk dan een klassieke Bouillabaisse
Deze keer doen we er geen Hollandse garnaaltjes in maar vullen we de soep met gesmoorde venkel en daar leggen we dan 2 langoustine op. Voorzichtig schenken we dan de soep eromheen. Dat doe ik pas aan tafel, ik moet dus nog om zoek naar een mooie uitserveer kan voor de soep.
GARNALEN MET FETA EN PERNOD
Dit recept komt uit het kookboek NOPI van Yotam Ottolenghi. Dit gerecht heb ik afgelopen jaar diverse keren gemaakt en het blijft iedere keer erg lekker. Dat heb ik niet vaak, meestal geef ik er na een keer al een eigen draai aan. Daarom verdient dit gerecht een plekje in ons Kerstmenu van 2019
BEEF WELLINGTON is een echte klassieker.
Jarenlang stond hier in huis kalkoen op het menu, de laatse jaren ( sinds we een ig green Egg hebben) kwam er iets van “het ei”.
Dit jaar leek het me leuk om weer eens en klassieker op het menu te zetten!
In het recept vind je bij de bronvermelding een linkje naar een YouTube filmpje, bekijk dat eens…. Succes verzekerd!
SPERZIEBONEN MET BACON, simpel makkelijk en lekker.
Dit jaar een heel makkelijk nagerecht: AFFOGATO MET CHOCOLADE
Vanille ijs, pistache nootjes, een reep pure chocolade, gevriesdroogde frambozen ( liggen bij de ontbijtgranen) en ‘n kop sterke koffie is het enigste wat je nodig hebt.
Succes verzekerd en het ziet er super Kerstachtig uit.
Tip: vervang voor de kinderen de koffie door chocolademelk
Alvast fijne feestdagen gewenst
Marion