Pate en Croute

under-heading

Pate en Croute

23 May 2022

Wat een avontuur: paté en croute maken!
Ik ben een hobby kok, in de eerste instantie was de naam van mijn website dan ook Marion's recepten verzameling. Het is een verzameling van recepten die ik zelf gekookt heb of gegeten bij vrienden. In de loop der jaren is het een soort of eet dagboek geworden alle foto’s roepen herinneringen op. Door wat updates is het woord verzameling verdwenen. Maar in basis is dat nog steeds zo, het is mijn verzameling!
Als hobby kok moet ik het het in de eerste instantie hebben recepturen van andere, ( niet voor dagelijkse gerechten en combi’s maar wel zoals dit project) Als ik die een keer gemaakt heb dan pas kan ik er mijn eigen draai aan geven of kan ik bedenken wat ik wil veranderen.
Voor dit avontuur heb ik veel gelezen, opgezocht, doorgespit, kookboek aangeschaft en YouTube ( op de website van www.chateaubriand) gekeken, gewoon om kennis op te doen.
Uiteindelijk moest ik keuzes maken en heb ik voor een combi gekozen.
De vulling heb ik gemaakt volgens een recept van @wateetons en het deeg heb ik overgenomen van de Franse website van mijn Croute vorm @debuyerfrance
bloem-boter-suiker-zout-ei-eigeel en melk.
Vandaag is het bakdag.
Ik had echt moeite met het deeg uitrollen, steeds als ik het oppakte of draaide leek het weer wat in te krimpen, geen idee of dit normaal is. Uiteindelijk is het me wel gelukt maar ik had vooraf nooit bedacht dat dit mij zo tegenviel. Misschien is het deeg, omdat het in de vorm ook weer wat samen trok, wel wat te dik.
Dan slaat de twijfel toe, heb ik het verkeerde deeg gekozen....maar ja als de Fransen het zo doen dan moet het toch goed komen.
De Fransen, Frankrijk o wat missen we dat. Een van de eerste dingen was altijd paté, kaas, wijn en stokbrood kopen. Door de behandelingen van mijn lief missen we de Franse vakantie pate's. Maar zoals wij zijn, we draaien het positief om, zelf een Paté en Croute maken was altijd al een wens maar misschien was het nooit van gekomen. Nu wel, we halen het Franse gevoel gewoon naar thuis.
Voor nu, afwachten maar.....hij staat nu in de oven.

div-line