Artisjokken

under-heading

Artisjokken

13 Mar 2022

Nieuwe salade.
De basis van deze salade ( witlof, artisjok, kappertjes, sla, zongedroogde verse tomaat en geroosterde amandelen) kwam uit de salade bijbel. Maar Ipv de voorgeschreven veldsla dat werd eikenblad.
De blauwe kaas dressing ( waarvoor ik niet alles in huis had) werd het mijn 'eigen' blue cheese dressing.
Resultaat, 'n heerlijke salade. Klik hier voor het recept

Salade voorzien van een beetje dressing, de rest in een schenkkannetje op het bord erbij gezet zodat je zelf de smaakintensie kunt bepalen. Blauwe kaas dressing kan soms best te heftig zijn!!
Salade geserveerd met een heerlijke entrecote van @kloosterboerderij_van_buuren die ik nog had liggen in de diepvries.
Gegrild op de @biggreenegg opde @curtisstone bereidingswijze.
De Curtis Stone* bereidingswijze moet je echt eens toepassen, die is echt perfect.
In het kort uitgelegd, Vlees kort grillen, vlees laten rusten en vlees weer grillen.
Dat is echt anders dan vlees grillen en laten rusten.
Vlees grillen, laten rusten, kern temperatuur meten en dan de laatste gril tijd daarop afstemmen. Behoeft wat oefenkng naar werkt perfect!
*Curtis Stone, Australiƫr, eigenaar Michelin sterren restaurant in de USA gaf deze tip ooit in een masterclass, wij zijn er gecharmeerd van en vinden deze methode beter dan grillen en laten rusten.
Het was weer toppie vanavond!

div-line