We hebben wat te vieren

under-heading

We hebben wat te vieren

15 Mar 2022

Vandaag een hele speciale feestelijke dag voor onze zoon die in Amerika woont.
Om ook onze dag een feestelijk tintje te geven, want uiteraard zijn wij heel blij voor hem, hebben we getracht deze dag wat Amerikaanse accenten te geven.
Voor bij de koffie had ik mini Amerikaanse bananen cakejes gebakken.
Het recept komt van onze Amerikaanse schoondochter, toen we haar voor de eerste keer in Amerika ontmoette had zij bananabread met honeybutter voor ons gemaakt.
Meestal bak je een bananabread in een cake vorm maar voor vandaag vond ik deze minicakjes wel erg geschikt. Ook het bakblik en de papieren vormpjes komen uit Amerika, vele vele jaren geleden als souvenir mee naar huis genomen. Toentertijd waren die bakblikken hier nog niet verkrijgbaar, maar de tijd haalt alles in. Ik zie ze nu ook bij een goed gesorteerde kookwinkel liggen, maar het gevoel wat ik bij dit bakblik heb neemt niemand mij af!
Natuurlijk moesten we vanavond ook een mooie Amerikaans herinnering eten.
Floribbean Grouper with Red Pepper-Papaya Jam kwam hier zeker voor in aanmerking.
Met z’n 4e in 2018 gegeten bij Beach Bistro in Anna Maria Island.
Ik heb het vandaag gemaakt met kabeljauw.
Kabeljauw gebakken in een korst van panko, kokosschaafsel en cashewnoten met een jam van rode paprika en papaya
Ik ben blij, het smaakte zoals in onze herinnering, zo brengen we toch een beetje feestelijke Florida warmte hier in huis vandaag.
Kijk naar de vredige fotos’s van Anna Marie Island en misschien kan je je dan inbeelden hoe de kokos- cashewnoten kabeljauw met paprika-papaya jam smaakte.
We proosten nog een keertje op deze feestelijke dag en hopen dat als wij lekker slapen hij nog een leuk feestje aan het vieren is!
Ik heb dit gerecht al eens eerder gemaakt, Klik hier voor het recept van kabeljauw met papaja jam

div-line