Mosterdsoep met gerookte spekjes

Soep / Hoofdgerecht / Lunch
  

under-heading

Mosterdsoep met gerookte spekjes

Ingredienten

100 gr aardappel in stukjes
250 gr prei in dunne ringen gesneden
375 gr knolselderij, in stukken gesneden
100 gr winterwortel in stukjes gesneden
175 gr ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 eetlepel olie
1250 ml groenten bouillon
50 gr fijne mosterd
40 gr gerookte spekreepjes

Bereiding

BEreid alle groenten voor zoals in de ingrediënten lijst staat beschreven.

Verhit wat olie in een soeppan en bak alle groenten tegelijkertijd ongeveer 3-4 minuten aan.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep op een laag vuurtje 20 minuten zachtjes pruttelen.

Draai het vuur uit, voeg de mosterd toe en pureer de soep met een staafmixer*

Zet een koekenpan op het fornuis, voeg de spekreepjes toe en zet de vlam eronder aan. Bak de gerookte spekreepjes in hun eigen vet knapperig en bruin.

Proef de soep en breng indien nodig veder op smaak met witte peper of wat meer mosterd.

Schep de soep in soepkommen en verdeel de spekjes hierover.

Opmerking:
* Wij houden van fijne soep. Ik heb de soep wat laten afkoelen en daarna niet met een staafmixer maar met behulp van een blender gepureerd.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 25 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken