Stond lang op mijn to make lis

under-heading

Stond lang op mijn to make lis

02 Nov 2022

Het stond al heel lang op mijn to make list, vandaag gemaakt!
Chocolade ijs met Lampong peper naar een recept van Petra die ik op Instragram volg, echt een aanrader om haar te volgen als je ook Instragram gebruikt!
Het ijs is gemaakt van Callebaut chocolade 70,5% cacao, slagroom, melk, eidooiers, suiker, zout, vodka en lampong peper.
De vodka is wel een hele speciale, deze staat al heel lang op de schap, hierin zwemmen vanilla bonen, de smaak wordt intenser en de vodka wordt steeds bruiner. Iedere peul die ik leegschraap en die niet mee gekookt is geweest in melk of slagroom gaat erin.
Vandaag deze smaakvolle vodka gebruikt als toevoeging aan het ijs.
Ja je leest het goed er zit ook peper in dit ijs.
Geen gewone zwarte peper naar Lampong peper, misschien moet je even zoeken, het is niet overal verkrijgbaar, maar geloof me, vindt je het: koop het!
Lampong pepers bevatten meer pepirine dan gewone zwarte pepers en hebben een pittige smaak. Sinds ik ze in huis heb gebruik ik ze vaak: echt heerlijk!
Ik heb door de jaren heen al diverse ijssmaken gemaakt met mijn nemox gelato chef 2200 ijsmachine maar dit ijs is werkelijk fantastisch.
Dit ijs gaat nu 'vechten' om de 1e plek hier in huis, tot nu toe was dat met stip de mosterd basilicum ijs ( voor bij een voorgerecht)
Dit chocolade ijs is super zacht van structuur, iets tussen ijs en chocolade mousse in met een heerlijke chocolade smaak en een verrassende peper touch aan het einde die je smaakpapillen aan het werk zetten, heel bijzonder!
Nu nog iets erbij verzinnen om er compleet nagerecht van te maken voor as zaterdag.
Ik heb nog een paar dagen de tijd, komt goed!
Petra @tronelleke Bedankt voor het recept, lief dat je het hebt uit getypt, wij gaan hier nog veel family and friends blij mee maken

div-line