Kuchenschlacht

under-heading

Kuchenschlacht

14 Apr 2022

Je moet niet alles geloven....
maar ja het had ook zo wel waar kunnen zijn....
of de waarheid ligt in het midden....
Ik volg op de Duitse tv Die Kuchenschlacht. Vorige week was het Johann Lafer die de gerechten moest beoordelingen. Ik was meer dan 30 jr geleden al fan van hem dus ik was zeer benieuwd naar zijn op een aanmerkingen mbt de schnitzel die bereid was door een vd deelnemers.
Hij vertelde dat je het vlees eerst moet benevelen met water, dan door de bloem, het ei en paneer. Zo ontstaat er wat stoom onder de paneer laag en volgens hem hoort dat zo voor een goed resultaat.
Ik aan de slag vandaag. Twee heerlijke schnitzels van Kloosterboerderij van Buuren uit de diepvries gehaald.
De ene beneveld de andere gewoon zoals ik het altijd doe.
Inderdaad er ontstaan luchtblazen tijdens het bakken. Nadeel van die luchtblazen is dat de korst scheurt en het bakvet erin loopt.
Voor ons niet voor herhaling vatbaar, doe ons maar een traditionele of anders gezegd zoals ik ze altijd gemaakt heb.
Toch is het leuk geweest om te proberen.
O ja, ik zal het zeker al eens eerder geschreven hebben. De schnitzels van @kloosterboerderij_van_buuren zijn super lekker en mals.
Jaren hebben we hier in huis geen schnitzels meer gegeten omdat we ze niet lekker meer vonden, nu ik ze af en toe uit Horssen meeneem genieten we er weer van zo'n 'lap' vlees.
Simpel geserveerd met ananas-bleekselderij salade.
O ja en ieder 2 halve, dat zag er raar uit op het bord maar het was testdag .
Hoe bak jij schnitzels?

div-line