Heel bijzonder

under-heading

Heel bijzonder

12 Oct 2023

Heel bijzonder.
Jaren en jaren heb ik bij hem gekookt op de tweede woensdagavond van de maand. Wauw wat heb ik daar veel geleerd en wat waren dat gezellige avonden.
Helaas is zijn bedrijf begin dit jaar failliet gegaan, zo triest!

Leuk dat hij de uitnodiging aangenomen heeft om een keertje bij ons te komen eten.
Maar ja wat kook je dan?
Ik denkt wel te weten waar zijn voorkeur naar uit gaat maar voor de zekerheid vroeg ik of ik nog ergens rekening mee moest houden. Maar goed dat ik dat gevraagd heb, er waren wel wat dingen veranderd: graag koolhydraat beperkt.
Daar gingen mijn ambitueuse plannetjes, van zelf pasta maken, lasagne, mijn romige aardappelschotel enz enz. Alles wat ik bedacht daar zaten koolhydraten in. Nee in werkelijkheid is dat niet zo, maar zo werkt dat in je hoofd, herken je dit?

Natuurlijk ben ik er uit gekomen, ik maakte een heerlijke courgette soep, die ik af garneerde met gefrituurde basilicum blaadjes en drizzelde er mijn home made basilicum olie overheen gemaakt in Thermomix @thermomixnl Ik bakte wat garnalen erbij en serveerde deze mooie kommetjes van @hiptafelen

Als hoofdgerecht grilde ik courgette, paprika en asperges, maakt ik een
doperwten crème en een blauwkaas dressing,
Mijn lief rookte op de BGE @biggreenegg een heerlijk stuk zalm ( waar wij buiten gezellig bijzaten) en het geheel garneerde ik af met wat sla en rivierkreeftjes.
Een perfecte koolhydraat arme maaltijd.

Voor het toetje bakte ik een worteltaart uit het kookboek Persiana van Sabrina Ghayour @sabrinaghayour
( recepten uit het midden oosten &verder).
Klinkt gek een worteltaart als toetje maar hij is super lekker en staat bij de nagerechten in het boek, de taart is gemaakt van amandelmeel, wortel, kokos en pistachenoten, boter, ei en een klein beetje suiker.
Voor de zekerheid had ik ook nog een kaasplankje op tafel gezet.

Zijn bedrijf was zijn “woonkamer”, 7 dagen in de week gewerkt als cateraar en in de kookstudio en dan door diverse omstandigheden failliet gaan.
We hebben gepraat en heel veel geluisterd.
Gezellige avond met z’n drieën gehad!

div-line