Nieuw komkommer recept

under-heading

Nieuw komkommer recept

04 Jan 2023

In de eetplanning stond iets anders vandaag.

Ik heb een lijst op de diepvries hangen waarop staat wat en in welke bak het ligt. Tja maar dan moet je het wel goed bijhouden.
Soms sluipt het erin dat ik het vergeet door te strepen. Zo ging ik dus vanmorgen op zoek naar Ajam Paniki, ik dacht echt dat ik daar nog een portie van had, maar helaas.
Toch hebben we heerlijk gegeten. Mihoen met teriaky saus, voor mij met een dubbel ei en voor mijn lief met zacht gegaarde Indische buikspek die ik krokant heb opgebakken. Zo worden de buikspek stukjes een soort of Burnt Ends zoals je die ook op de BBQ kunt maken. ( vergeten een foto te maken van zijn bord)

O ja en natuurlijk niet te vergeten mijn nieuwe uitvinding, heerlijke komkommer.
Klassieke komkommer in zoetzuur maak je met water, azijn, rietsuiker en wat zout. Niet veel werk maar het kost wel tijd ivm afkoelen. In geval van tijdnood is deze versie een super snelle oplossing.
Voor je begint met koken snijd je de komkommer in mooie stukjes, besprenkel ze royaal met sushi azijn. Zet het schaaltje voor je neus zodat je het niet vergeet en onderwijl je kookt roer je de komkommer af en toe om.
Uitserveren, giet de overtollige sushi azijn af en je hebt een frisse komkommer bijgerecht.

Die aardappel staafjes zijn van de toko: zo heerlijk erbij.
Vindt jij zoveel verschillende smaken op je bord ook zo lekker?

div-line